Beyaz lahana sarması kış aylarında Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Zeytinyağlı ve kıymalı olarak yapılabilen lahana sarmasının yapım şekli temel olarak aynıdır. Sizin için kıymalı lahana sarmasının malzeme listesini ve yapılışını bir araya getirdik. İşte detaylar…
MALZEMELER
Salçalı sosu için;
NASIL YAPILIR?
İç harcını hazırlamak için öncelikle soğanı soyup ince ince kıyın. Pirinci ve maydanozu yıkayın. Kıyma, soğan, maydanoz ve baharatları güzelce karıştırın. Lahananın sert kafa kısmını kesip tencereye bütün olarak alıp üzerine su ekleyin ve haşlayın. Haşlanan lahanayı parçalara bölerek sert damar kısmını kesin. Bu köklü kısımları sarmayı pişireceğiniz tencerenin dibine serin. Daha sonra eşit parçalara böldüğünüz lahananın içerisine hazırladığınız iç malzemeyi koyarak sarın ve tencereye dizin. Tüm iç malzeme bitinceye dek bu işleme devam edin. Daha sonra 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı suda eritin, üzerine tuz ve sıvıyağ ekleyerek sarmaların başından aşağı dökün. Lahana sarmanızın pişerken dağılmaması için üzerine küçük bir tabak kapatabilirsiniz. Yaklaşık 30-40 dakika boyunca pişecek olan sarmalarınızı piştikten sonra 15 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...