Emziren kadınların lahana tüketiminin doğru olup olmadığı araştırılırken bebeklere de ne zaman lahana yedirilmesi gerektiği merak konusu olmaktadır. Lahananın gaz yapıcı özelliğinin olmasından dolayı yan etkileri ve faydaları araştırılmaktadır. İşte, gaz yapan yiyecekler ve lahana hakkında merak edilenler haberimizde...
Gaz sorunu ile karşı karşıya olan kişilerin pırasa, karnabahar, brokoli, lahana, kereviz, enginar, turp, bezelye, nohut, kuru fasulye, mercimek, portakal, kavun, kiraz gibi besinlerden uzak durması gerekmektedir.
Mor, beyaz, brüksel her çeşit lahana,
karnabahar,
brokoli,
kabak,
domates,
salatalık,
marul,
yeşil biber,
kiraz,
Çilek,
kavun,
karpuz,
turp,
pırasa,
soğan,
sarımsak
Alerjiye neden olan yiyecekler arasında brüksel lahanası ve normal lahana bulunmaktadır.
Lahana, sarımsak, soğan, brokoli, karnabahar gibi besinler gaz yapıcı özelliği vardır. Annenin bu besinleri tüketmesi halinde süt yoluyla bebeğe geçmesinden dolayı gaz yapar ve sütün tadını değiştirir.
Uzman doktorlar tarafından açıklanan bilgiler doğrultusunda lahana bebeklere 6.aydan sonra verilmesi tavsiye edilmektedir. Gaz içerdiğinden dolayı ilk olarak çorba olarak verilir. Devamında ise çiğ tüketilemeyeceğinden iyi pişmiş şekilde yemekleri az az yedirilmeye başlanır.