Kuzey Makedonya'nın Menada Korosu İstanbul'da Büyüledi

Kuzey Makedonya'nın ünlü kadın korosu Menada, İstanbul'da görkemli bir konser verdi.

10.10.2024-22:46 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-22:46) Kuzey Makedonya'nın Menada Korosu İstanbul'da Büyüledi

Kuzey Makedonya'nın Menada Korosu İstanbul'da

Kuzey Makedonya'nın ünlü kadın korosu Menada, Beyoğlu'ndaki Surp Asdvadzadzin Ermeni Katolik Kilisesi'nde müzikseverlerle buluştu. Bu özel konser, İstanbul Filarmoni Derneği işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Önemli İsimler Katıldı

Etkinliğe, Kuzey Makedonya Kültür Merkezi Müdürü Dime Rataykoski, Kuzey Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, İstanbul Başkonsolosu İdris Fazlioski, Arnavutluk'un İstanbul Başkonsolosu Armand Shandro ve İstanbul Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu üyesi Esma Layiç gibi önemli isimler katıldı.

Kültürel Bir Bağlantı

Konser öncesinde açıklama yapan Kuzey Makedonya Kültür Merkezi Müdürü Dime Rataykoski, Menada'nın 1981 yılından beri Makedon koro müziğinin gerçek elçileri olduğunu vurguladı. “İstanbul seyircisi, Makedon ruhani müziğinin yanı sıra çeşitli Ortodoks ülkelerine ait müzikleri de dinleme fırsatına sahip olacak.” dedi.

Türk-Makedon İlişkileri

Konser öncesinde konuşan Büyükelçi Jovan Manasijevski ise, Türkçe olarak “Hepiniz hoş geldiniz” diyerek, “Bu günü, Makedon halkının bağımsızlık özlemine ithaf ediyoruz. Türk-Makedon ilişkileri güven ve saygı üzerine kurulmuştur.” şeklinde belirtti.

Menada'nın Tarihçesi

Menada korosu, 1981 yılında maestro Prof. Ivica Zoric tarafından Kuzey Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde kuruldu. Kuruluşundan bu yana aynı zamanda yönetiminde kalan Zoric, koroyu uluslararası sahnede “Dünya Makedon Koro Müziği Elçileri” olarak tanınan bir marka haline getirdi.

Müzikal Performans

Menada, konuşmaların ardından manevi müzikten oluşan bir repertuvarın yanı sıra popüler Makedon halk müziği eserlerini de sahneleyerek zengin kültürel mirasını İstanbullularla paylaştı. Kutsal ve geleneksel unsurları birleştiren bu koro, Kuzey Makedonya'nın müzik hazinesini dinleyicilere sunmuş oldu.

Kuzey Makedonya'nın ünlü kadın korosu

Kuzey Makedonya'nın ünlü kadın korosu "Menada", Beyoğlu Surp Asdvadzadzin Ermeni Katolik Kilisesi'nde sanatseverlerle buluştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal