Kuzey Makedonya'da 43. Üsküp Caz Festivali Heyecanla Başladı

Üsküp Caz Festivali, dünyaca ünlü sanatçıların performanslarıyla müzikseverlere kapılarını açtı.

18.10.2024-00:46 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-00:46) Kuzey Makedonya'da 43. Üsküp Caz Festivali Heyecanla Başladı

Kuzey Makedonya'nın Caz Büyüsü

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp, 43. Üsküp Caz Festivali ile müzik dolu günlere merhaba dedi. Dünyaca ünlü caz sanatçısı Cecile McLorin Salvant performansıyla festivalin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış Töreninde Coşku

Festivalin açılışı, Kuzey Makedonya Opera ve Bale Salonu'nda gerçekleşti. Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, festival müdürü Oliver Belopeta, katılımcılar için özel bir program hazırlandığını belirtti. Belopeta, festival boyunca gelen tüm yabancı grupların sadece Üsküp'e özgü performanslar sergileyeceğini duyurdu.

Etkinlikler ve Program

Festival, caz ile ilgili belgesel ve sergilerin yanı sıra, çocuklar için caz atölyelerinin de yer alacağını açıkladı. 20 Ekim’e kadar sürecek olan bu etkinlikte, caz severler yerel ve uluslararası sanatçıların performanslarını izleme fırsatını yakalayacak.

Tarihi Bir Geleneğin Devamı

1982 yılından bu yana düzenlenen Üsküp Caz Festivali, Avrupa'nın en önemli caz festivallerinden biri olarak biliniyor. Festivale Amerika, Avrupa, Latin Amerika ve Afrika'dan caz müziğinin en büyük isimleri ev sahipliği yapıyor.

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te dünyaca ünlü caz sanatçısı Cecile McLorin Salvant’ın...

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te dünyaca ünlü caz sanatçısı Cecile McLorin Salvant’ın konseriyle "43. Üsküp Caz Festivali" başladı. Kuzey Makedonya Opera ve Bale Salonu'ndaki festivalin açılışına müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal