Kuzey Kore gemileri yaktı! Güney Kore'yi artık baş düşman olarak görüyor

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Güney Kore'yi "baş düşman" şeklinde nitelendirerek ülkeyi ortadan kaldırmakla da tehdit etti. İşte haberin detayları...

10.01.2024-12:04 - (Son Güncelleme: 10.01.2024-18:09) Kuzey Kore gemileri yaktı! Güney Kore'yi artık baş düşman olarak görüyor

Kuzey Kore’nin çevresindeki ülkelerle olan gerilimi iyiden iyiye artıyor. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, hemen yakınında bulunan Güney Kore için akıl almaz bir karar aldı.  Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre; Kim, 8-9 Ocak tarihlerinde ülkedeki önemli mühimmat fabrikalarını gezerek teftiş etti.

“Güney Kore’yi ortadan kaldırırız”

Yapılan ziyarette Kim, Güney Kore'yi "baş düşman" olarak nitelendirmesinin ardından "Güney Kore, silahlı kuvvetlerini Kuzey Kore'ye karşı kullanmaya kalkışır ya da egemenliği ve güvenliğini tehdit ederse, elimizdeki tüm imkanları seferber ederek Güney Kore'yi ortadan kaldırmakta tereddüt etmeyiz" ifadesini kullandı.

Kim Jong-un

Kim talimat verdi

Fabrikaların yeni silah ve ekipmanları üretmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kim, ülkenin savaş hazırlığı durumunu geliştirmek için daha çok çalışmaları gerektiği talimatını verdi.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal