Kuzey Amerika’da gerilim yükseldi: Çin ve Rusya’ya ait 4 savaş uçağı tespit edildi

Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı, Çin ve Rusya’ya ait 4 savaş uçağının uluslararası hava sahasında tespit edildiğini açıkladı.

25.07.2024-11:07 - (Son Güncelleme: 25.07.2024-11:07) Kuzey Amerika’da gerilim yükseldi: Çin ve Rusya’ya ait 4 savaş uçağı tespit edildi

Çin ve Rus savaş uçakları Kuzey Amerika’da gerilim yarattı. ABD ve Kanada'nın Kuzey Amerika havacılık ve uzay alanında koruma sağlayan birleşik kuruluşu Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı (NORAD), Alaska kıyılarındaki uluslararası hava sahasında Çin ve Rusya'ya ait dört savaş uçağının tespit edildiğini duyurdu.

Savaş uçakları takipte

AA’da yer alan habere göre; NORAD'ın yaptığı açıklamada, Alaska'nın Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde (ADIZ) Rusya'ya ait iki Tu-95 tipi uçak ve Çin'e ait iki H-6 bombardıman uçağının tespit edildiği ve takibe alındığı belirtildi. Açıklamada, bu dört savaş uçağının ABD ve Kanada'ya ait savaş uçakları tarafından durdurulduğu ve uluslararası hava sahasında kaldıkları ifade edildi. 

NORAD ayrıca, "Söz konusu savaş uçakları ABD veya Kanada'nın hava sahasına giriş yapmadı, uluslararası hava sahasında kaldılar. Bölgedeki faaliyet bir tehdit olarak algılanmadı." ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Amerika’da gerilim yükseldi: Çin ve Rusya’ya ait 4 savaş uçağı tespit edildi

Uluslararası hava sahasına girdi

Açıklamada, Kuzey Amerika'daki faaliyetlerin takibine devam edileceği, Alaska'daki ADIZ'ın egemen hava sahasının bittiği yerde uluslararası olarak tanımlandığı ve güvenlik açısından bu alanı kullanan uçakların tespitinin önemli olduğu vurgulandı.

Mayıs ayında da Rusya'ya ait dört savaş uçağının tespit edildiği anımsatılan açıklamada, bu uçakların da bir tehdit olarak algılanmadığı kaydedildi. NORAD, bölgedeki tüm faaliyetleri izlemeye devam edeceğini belirterek, Kuzey Amerika'nın güvenliği için hava sahasının sürekli kontrol altında tutulduğunu vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal