“Kuyu-5” Operasyonu başarıyla sonuçlandı: 5 organize suç örgütü çökertildi!

Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya’da gerçekleştirilen geniş çaplı “Kuyu-5” operasyonlarında; 5 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda 4 elebaşının da bulunduğu toplam 57 şüpheli gözaltına alındı.

12.06.2024-09:38 - (Son Güncelleme: 12.06.2024-10:05) “Kuyu-5” Operasyonu başarıyla sonuçlandı: 5 organize suç örgütü çökertildi!

Son dakika haberine göre, Hatay merkezde Ömer Kartopu, Hatay İskenderun’da Ali Ak, Ankara’da Alper Aksoy, Çankırı’da Recep Armağan ve Konya’da Faris Çokkaynar’ın (cezaevinde) liderliğini yaptığı 5 ayrı organize suç örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Operasyonlar, 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve büyük bir başarıyla sonuçlandı.

4 Elebaşının da Arasında Bulunduğu 57 Şüpheli Yakalandı

Operasyonlar sırasında, 4 elebaşının da aralarında bulunduğu toplam 57 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar, çeşitli suçlardan dolayı sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


Ele Geçirilen Silah ve Uyuşturucu Maddeler

Operasyonlar kapsamında, 17'si kuru sıkı olmak üzere toplam 22 adet tabanca, 10 adet ruhsatsız tüfek, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, çok sayıda çek ve senet ile büyük miktarda Türk Lirası ele geçirildi. Bu başarı, suç örgütlerinin mali kaynaklarına ciddi bir darbe vurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi. Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Bu operasyon, Türkiye’de organize suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü bir kez daha gösterdi. Vatandaşların güvenliği için yapılan bu tür operasyonlar, suç oranlarının düşmesine ve kamu düzeninin korunmasına büyük katkı sağlıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal