Kuymak Nasıl Yapılır?

Karadeniz'in eşsiz lezzetlerinden mısır unu, tereyağ ve peynirin buluşmasıyla ortaya çıkan, sabah kahvaltı sofralarınıza misafir olan kuymak tarifimizi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

05.03.2020-08:58 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-08:54) Kuymak Nasıl Yapılır?

KUYMAK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 80 gram trabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri)

KUYMAK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını tavaya alın ve yakmadan, orta ateşte eritin. Eriyen tereyağın üzerine mısır ununu ekleyin ve karıştırın. Kavrulan mısır unu göz göz olmaya başlayınca, yavaş yavaş sıcak suyu ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Suyla birlikte 2 dakika daha kavurun ve altını kısın.

Peynirleri ilave edin ve karıştırmadan erimesini bekleyin. Peynirler erimeye başlayınca sadece 2-3 kere alttan üste doğru karıştırın ve kısık ateşte tereyağın üste çıkmasını bekleyin. Tereyağı üste çıktığında ocaktan alın ve servis edin.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal