Kuvvetli yağışlar geliyor! İl il son dakika hava durumu: MGM'den kritik uyarılar'

Son Dakika... Yetkililer tarafından sağanak beklenen illerde yaşayan vatandaşların tedbir alması istendi.

25.05.2024-09:30 - (Son Güncelleme: 25.05.2024-09:54)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 25 Mayıs 2024 hava durumu tahminlerini açıkladı ve sağanak yağış ile toz taşınımı konusunda önemli uyarılarda bulundu. MGM, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmalarını isteyerek, sağanak yağışların yer yer şiddetini artıracağını belirtti. Ayrıca, toz taşınımının da etkili olacağı bölgelerde hava kalitesinin düşebileceği ve görüş mesafesinin azalabileceği ifade edildi.

Kuvvetli sağanak etkisini sürdürecek

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları hariç yurdun büyük bir bölümünde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevreleri ile Adana'nın kuzey ve Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde yağışlar yer yer kuvvetli olacak.

Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımı, hava kalitesini düşürüp, solunum yolu rahatsızlıklarına neden olabileceği için özellikle hassas gruptaki vatandaşların dikkatli olması önerildi.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde

Hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde ise genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların bu durumunun özellikle tarım faaliyetlerini etkileyebileceği belirtiliyor. 

Rüzgar uyarısı

Rüzgar, genellikle kuzey, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor. Kuvvetli rüzgarların ağaç ve direk devrilmeleri, çatı uçmaları gibi olumsuzluklara neden olabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.


İl İl hava durumu

ANKARA °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İstanbul °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 29°C

Parçalı bulutlu

MUĞLA °C, 28°C

Parçalı bulutlu

ADANA °C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Antalya °C, 32°C

Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİVAS °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BOLU °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Vatandaşlara uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağış ve toz taşınımının etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların, olumsuz hava koşullarının etkilerini en aza indirmek için gerekli önlemleri almaları tavsiye edildi.

Vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan güncel hava durumu tahminlerini takip etmeleri önerildi. 

MGM'nin yaptığı uyarılar dikkate alınarak, sağanak yağış ve toz taşınımının etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların gerekli önlemleri alarak, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları büyük önem taşıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal