Potasyum, folat, vitamin A, C, K ve B açısından oldukça zengin olan kuşkonmaz, doğru saklama koşulları sayesinde tazeliğini koruyabilir. Peki, kuşkonmazı taze tutmak için nasıl saklamak gerekir? İşte detaylar...
KUŞKONMAZIN TAZELİĞİNİ KORUMASI İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?
Tüm dünyada menüleri zenginleştiren kuşkonmaz pahallı bir sebze olduğu için ziyan olmaması açısından doğru koşullarda saklanması gerekir. Genel olarak buzdolabında saklanan kuşkonmaz, kurumaya başlar. Kuşkonmazı satın alırken en taze olanını seçmeniz gerekir. Aynı günde pişirmeyeceğiniz kuşkonmazın tazeliğini korumak içinse her bir sapının altından 1 cm olacak şekilde kesmeniz gerekir. Daha sonra kestiğiniz kuşkonmazları bir araya getirerek su dolu bir kavanozun içerisine yerleştirin. En sonda da üzerini tamamen kaplayacak bir buzdolabı poşeti geçirin. Bu şekilde nemin içeride kalmasını sağlayarak kuşkonmazınızı 7 gün boyunca taze bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz.