Kuşburnu Pekmezi Yaparken Buna Dikkat Edin!

Kuşburnu pekmezi nasıl yapılır? Kuşburnu pekmezi faydaları, konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

24.12.2019-14:30 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-14:22)

Kuşburnu pekmezi nasıl yapılır? Kuşburnu pekmezi faydaları, konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

KUŞBURNU PEKMEZİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • Taze olarak alınmış 1 kilogram kuşburnu
  • Bir miktar su
  • Bir miktar şeker

HAZIRLANIŞI

  1. Kuşburnu bitkisini temiz bir şekilde yıkayın.
  2. Yıkama işleminden sonra çiçeklerini ve dip kısımlarını bıçakla temizleyin. Üzerine bir miktar su ekleyerek ocağa koyun.
  3. Belli bir süre kaynatın ve kaynadıktan sonra altını kısın. Bu şekilde kuşburnu yumuşamış olacak.
  4. Kuşburnunu süzgeçten geçirin ve çekirdeklerinden ayrın.
  5. Süzdüğünüz kuşburnunu un eleğinden geçirin ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  6. Pişirirken şekerini atın ve karıştırmaya devam edin. Hafif koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve sıcakken kavanoazlara koyu.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal