Kuşak Güreşleri Şampiyonası Yozgat'ta Başladı

Yozgat'ta düzenlenen Kuşak Güreşleri Türkiye Şampiyonası, 40 ilden 350 sporcu ile başladı.

09.10.2024-13:35 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-13:35) Kuşak Güreşleri Şampiyonası Yozgat'ta Başladı

Kuşak Güreşleri Türkiye Şampiyonası Yozgat'ta Başladı

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından organize edilen Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası, Yozgat'ta Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda gerçekleştirilmeye başlandı. 40 ilden toplam 120 kulüp ve 350 sporcu, bu prestijli müsabakada bir araya geliyor.

Şahin Hopur'dan Açıklama

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonda maçların ikişer minderde gerçekleşeceğini ve 25 hakemin görev alacağını belirtti. Hopur, "Yıllardır unutulmuş bu tarihî spor dalı, 2020 yılında federasyonumuzun kurulmasıyla yeniden gündeme geldi. Türkiye Geleneksel Güreşleri Federasyonu'nun kurulması, Cumhurbaşkanımızın destekleriyle gerçekleşti. Türk güreş ailesi olarak kendisine teşekkür ediyoruz." sözlerini kaydetti.

Sporcuların Geleceği

Hopur, Yozgat'ta elde edilecek derecelerin, sporcuların Avrupa ve Dünya Kuşak Güreşi Şampiyonaları'nda Türkiye'yi temsil etmesi için bir fırsat sunacağını da vurguladı. Bu şampiyona, geleneksel güreşin yeniden canlanması açısından büyük önem taşıyor.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından düzenlenen Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve...

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından düzenlenen Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası, Yozgat'ta başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal