Kuruyemiş bayatsa ya da küflü ise aflotoksin üretebiliyor. Bu durumda ise Dünya Sağlık Örgütünü kansere neden olan maddeler listesinde yer alıyor.
KURUYEMİŞTE DİKKAT EDİLECEKLER
Badem ve yer fıstığı oldukça uzun bir serüvenin sonrasında tarladan bize ulaşıyor. Bu serüven süresince de ürünlerin üstünde gözle görülmeyen bazı küfler aflatoksin olarak bilinen bir toksini meydana getirebiliyor. Samim Saner aflatoksin küfünün Dünya Sağlık Örgütü'nce kansere neden olabilen maddeler listesinde bir numaralı kanserojen madde şeklinde listelenmiş olduğuna dikkat çekiyor. İşte badem ve yer fıstığı gibi kuruyemişleri alırken aflatoksin riskine karşı madde madde dikkat edilmesi lazım olanlar; Ürünün resmi kontrollerden geçmiş olduğundan emin olunması, Nerede, kimin tarafından üretildiğinin bilinmesi, Tavsiye edilen tüketim tarihinin (TETT) bilinmesi olarak sıralanabilir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.