Kursk bölgesinde kırmızı alarm verildi: On binlerce kişi tahliye edildi

Rusya ile Ukrayna’nın çatışmalarının sürdüğü Kursk bölgesinde, 76 binin üzerinde kişinin tahliye edildiği bildirildi.

11.08.2024-10:06 - (Son Güncelleme: 11.08.2024-10:06) Kursk bölgesinde kırmızı alarm verildi: On binlerce kişi tahliye edildi

Rusya ile Ukrayna çatışmalarının merkez üslerinden Kursk bölgesinde kırmızı alarm verildi. Rusya'nın Kursk bölgesindeki durum, Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta başlattığı saldırılar sonrasında ciddi şekilde kötüleşti. Rus haber ajansı TASS'a göre, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, Kursk'tan 76 binden fazla kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Bu kapsamda, ülkenin 8 farklı bölgesinde yaklaşık 60 geçici konaklama merkezi kuruldu.

Acil durum seviyesi ‘federal acil’ seviyesine çıkarıldı

Akşam'da yer alan habere göre; Durumun ciddiyeti nedeniyle, bölgedeki acil durum seviyesi "federal acil" olarak yükseltildi ve terörle mücadele durumu ilan edildi. Bu gelişmelerin ardından, Rusya'nın diğer kentlerinden sağlık ve kurtarma ekipleri Kursk'a sevk edilmeye devam ediyor.

Kursk bölgesinde kırmızı alarm verildi: On binlerce kişi tahliye edildi

Ukrayna ordusunun saldırıları, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Kursk, Belgorod ve Bryansk bölgelerinde şiddetli çatışmalara yol açtı. Rusya Savunma Bakanlığı, bu çatışmalar nedeniyle Kursk'a ilave asker ve askeri araçlar gönderdiğini duyurdu. Ayrıca, Wagner paralı savaşçılarının da bölgeye yönlendirildiği iddia edildi.

Ukrayna, Suca kentindeki yerleşim yerlerini kontrol altına aldı

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Ukrayna askerlerinin Kursk'a doğru 30 kilometre ilerlediği ve Suca kenti civarındaki bazı yerleşim birimlerini kontrol altına aldığı öne sürüldü. Bu gelişmeler, bölgedeki tansiyonu daha da artırarak, uluslararası alanda büyük endişelere yol açtı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal