Küresel Piyasalarda Tarihi Düşüşler: Japonya'dan Güney Kore'ye, ABD'den Avrupa'ya Etkiler

Borsa İstanbul, küresel piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenerek yeni haftaya sert bir düşüşle başladı. BIST 100 endeksi, %6,72'lik bir düşüşle açılış yaptı ve devre kesici uygulaması devreye girdi. İşlemler, endeksin %5'lik kaybı aşmasının ardından 30 dakika süreyle durduruldu. Devre kesici uygulaması sonrasında BIST 100 endeksi, %7'yi aşan bir düşüşle işlem görmeye devam ediyor.

05.08.2024-13:17 - (Son Güncelleme: 05.08.2024-13:17) Küresel Piyasalarda Tarihi Düşüşler: Japonya'dan Güney Kore'ye, ABD'den Avrupa'ya Etkiler

Borsa İstanbul’daki düşüş, küresel piyasalarda yaşanan sert hareketlerin bir yansıması. Japonya'nın Nikkei endeksi, 1987 yılından bu yana en kötü gününü yaşarken, Güney Kore borsası %10, Tayvan borsası ise %8 düşüş gördü. ABD borsalarında teknoloji hisseleri öncülüğünde sert düşüşler yaşanıyor, Nasdaq vadelisi %5 ve S&P 500 vadelisi %2,89 değer kaybetti. Avrupa borsaları da açılışta önemli düşüşler gösterdi.

Küresel Resesyon Endişeleri Piyasalarda Satış Baskısını Artırıyor

Küresel piyasalardaki satış baskısının arkasında, ABD'deki resesyon endişeleri bulunuyor. ABD'nin istihdam verileri ve ekonomik aktivitedeki yavaşlama sinyalleri, global piyasalarda risk algısını artırmış durumda. Avrupa borsalarında da benzer resesyon endişeleri etkili olurken, yatırımcılar makroekonomik verilerden gelen olumsuz sinyallere tepki gösteriyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal