Kurban satışı yapacaklar dikkat: Kurban kesimi tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre kurban satış noktaları, İstanbul’da Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce, diğer illerde ise 1 ay önceden hazır hale getirilecek. İşte detaylar…

11.05.2024-09:29 - (Son Güncelleme: 11.05.2024-17:11) Kurban satışı yapacaklar dikkat: Kurban kesimi tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, kurban satış noktaları, İstanbul’da Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce, diğer illerde ise 1 ay önceden hazır hale getirilecek.

Kurban kesimi tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Haber7’de yer alan habere göre; İl ve ilçelerde Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun kurulacağı belirtildi. Komisyon, Kurban Bayramı'na hazırlık olarak 16 Haziran'da şehirlerde kurban satış ve kesim yerleri belirleyecek ve kesim sürecinde gerekli tedbirleri alacak. Kurban satış yerlerinin hazırlığı İstanbul'da Kurban Bayramı'ndan 15 gün, diğer illerde ise 1 ay önce tamamlanacak ve bu süre zarfında kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek.

Buna göre, İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri 1 Haziran'dan itibaren başlayacak.

Kurban satışı yapacaklar dikkat: Kurban kesimi tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Kurslar düzenlenecek

Ayrıca, halk eğitim merkezlerinde 20 saatlik "Kurban Kesim Elemanı" yetiştirme ve geliştirme kursları düzenlenecek. Komisyon, kesim yerlerinin genel sağlık koşullarına uygunluğunu denetleyecek ve kesim yoğunluğunu önlemek için randevu sistemi uygulanacak.

Umuma açık yerlerde, park, bahçe, sokak gibi alanlarda kurban kesimi yapanlar ile kurallara uymayan tesislere idari para cezası uygulanacak. Ayrıca, kurbanlık hayvanlara eziyet edenlere kesim öncesinde ve sırasında cezai işlem uygulanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal