Kurban paylaşmanın en güzel hali: Hayrat İnsani Yardım Derneği 31 ülkede

Hayrat İnsani Yardım Derneği, "Kurbanda Kardeşlik Var" temasıyla başlattığı kurban kesim kampanyasında, Türkiye başta olmak üzere 31 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Filipinler'den Arnavutluk'a, Nepal'den Yemen'e kadar geniş bir coğrafyada gerçekleştirilen kurban kesimleriyle, milyonlarca kişi bayram sevincini yaşadı. Gazze'ye yönelik özel çalışmalar da dikkat çekerken, bağışçıların desteğiyle pek çok yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık hediyeler ulaştırıldı.

27.06.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 27.06.2024-16:41) Kurban paylaşmanın en güzel hali: Hayrat İnsani Yardım Derneği 31 ülkede

Hayrat İnsani Yardım Derneği, bu yıl “Kurbanda Kardeşlik Var” temasıyla 31 ülkede kurban kesimi gerçekleştirdi. Türkiye'den başlayarak Filipinler, Arnavutluk, Nepal, Yemen, Malezya, Nijer, Gürcistan ve Kenya gibi geniş bir coğrafyada toplam 54.081 kurban hissesi, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Bu kapsamda yaklaşık 2.487.726 kişi kesilen kurbanlardan faydalandı.

Gazze’ye umut olan kurbanlar

Dernek, yurt dışı faaliyetlerinin yanı sıra Gazze için de özel bir çalışma yaptı. Afyonkarahisar'da kesilen 500 büyükbaş hayvanın etleri, konserve haline getirilerek AFAD öncülüğündeki İyilik Gemisi ile Gazze'ye gönderilecek.

Kurban paylaşmanın en güzel hali: Hayrat İnsani Yardım Derneği 31 ülkede

Hayrat İnsani Yardım Derneği ayrıca “Bayram Dolu Çanta” kampanyasıyla, kurban kesimi yapılan ülkelerde çocuklara bayramlık hediyeler ve oyuncaklar dağıttı. Bu sayede 2391 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk bayram sevincini doyasıya yaşadı.

Kurban paylaşmanın en güzel hali: Hayrat İnsani Yardım Derneği 31 ülkede

Bağışçılarını unutmayan dernek, kurban kesim videolarını kısa mesaj yoluyla paylaşarak yardımların yerine ulaştığını görmelerini sağladı. Bu sayede bağışçılar, yardımlarının gerçek sahiplerine ulaştığını gözleriyle gördü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal