Kurban kesecekler bu haber sizleri yakından ilgilendiriyor. Etlerin saklanması ve bozulmaması için neler yapılması gerektiği merak edilirken internet üzerinde en çok aratılan konular arasında yer aldı. Bunun üzerine Türkiye Kasaplar Konfederasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ açıklamalarda bulundu. Kurban et saklamaya dair merak edilenler tüm detaylarıyla haberimizde...
Kurban eti nasıl saklanır
Halk arasında bilindiği üzere sıcakta duran etlerin bozulması mümkün iken kurban etinin buzdolabında en fazla 3 gün tutulabildiği de bilinmektedir. Buzdolabı sıklıkla gün içerisinde açılıp kapandığı için yeterince soğukluğu vermemektedir. Vatandaşlar tarafından merak edilen kurban etinin saklanmasına dair açıklama Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, tarafından geldi.
''Bu etlerin sıcak sıcak naylon torba, kova veya küvete konularak taşınması, etin kısa sürede bozulmasına neden olur. Eğer soğumasını beklemeden parçalamak durumundaysak, etleri en kısa sürede eve götüreceğiz. Masanın üzerine temiz bir örtü serip, gölge bir yerde birbirine değmeyecek şekilde etleri yerleştirip soğumasını bekleyeceğiz. Soğuduktan sonra borcam veya tepsiye koyup buzdolabına kaldıracağız. Sıcakken hele bir de naylon torba içinde buzdolabına değil derin dondurucuya bile koysanız, o et kullanılamaz hale gelir" ifadelerini kullandı.