Kurban Bayramı’nda küçükbaş tercih edildi: Kaç kurbanlık satıldı?

Kurban Bayramı boyunca devam eden kurbanlık satışlarının resmi rakamları merak ediliyor. Gayriresmi rakamlara göre yaklaşık 3 milyona yakın kurbanlık satıldı.

21.06.2024-13:39 - (Son Güncelleme: 21.06.2024-13:39) Kurban Bayramı’nda küçükbaş tercih edildi: Kaç kurbanlık satıldı?

Fiyatların yüksekliği sebebiyle bu bayramda genel olarak küçükbaş kurbanlıklar tercih edildi. Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde 2,7 milyondan fazla kurbanlık satıldığı tahmin ediliyor. Bu satışların büyük çoğunluğu olan 2,2 milyon adedi küçükbaş hayvanlardan oluşuyor. Resmi veriler henüz açıklanmamış olsa da, geçen yıla göre kurbanlık satışlarının azaldığı belirtiliyor. 

Kaç kurbanlık satıldı?

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, "Bu yıl küçükbaş kurbanlıklarda beklediğimiz satış rakamlarına ulaşamadık. Uzun bayram tatili bu durumun başlıca sebebi olarak gösterilebilir" açıklamasında bulundu.

Kurbanlık yetiştiricileri, bayram öncesinde hazırlıklarını tamamlayıp pazarlarda kurbanlıklarını satışa sundu. Çelik, bu süreçte sadece yetiştiricilerin değil, nakliye, kesim ve bıçak işleriyle uğraşanların da iş hacminin arttığını ifade etti.

Kurban Bayramı’nda küçükbaş tercih edildi: Kaç kurbanlık satıldı?

Satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak

Satılamayan kurbanlıklar için Et ve Süt Kurumu devreye girecek. Çelik, bu hizmeti "Büyükşehirlere uzak illerden getirilen ve satamadıkları için geri götürmek zorunda kalan yetiştiricilerimiz için önemli bir destek, ek maliyet çıkarmamalarını sağlıyor" şeklinde değerlendirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal