Kurban Bayramı’nda hangi yollar ücretsiz olacak 2024? Bayramda hangi köprü ve otoyollar bedava?

Kurban Bayramı tatili boyunca bazı köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı açıklandı. Vatandaşlar ise hangi köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını merak ediyor. Peki Kurban Bayramı’nda hangi yollar ücretsiz olacak 2024? Bayramda hangi köprü ve otoyollar bedava? Soruların yanıtı haberimizde…

08.06.2024-16:39 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-16:39) Kurban Bayramı’nda hangi yollar ücretsiz olacak 2024? Bayramda hangi köprü ve otoyollar bedava?

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağının açıklanmasının ardından bir müjde de bayram tatilinde ücretsiz olacağı açıklanan köprü ve otoyollar ile oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan köprü ve otoyolların bedava olacağı belirtilirken bu yolların hangileri olduğu arama motorlarından sorgulanıyor. Peki Kurban Bayramı’nda hangi yollar ücretsiz olacak 2024? Bayramda hangi köprü ve otoyollar bedava?

Kurban Bayramı’nda hangi yollar ücretsiz olacak 2024?

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, bayram tatili süresince bazı kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri mal ve hizmetlerden ücretsiz veya indirimli faydalanma imkanı sağlanacak.

Bu kapsamda, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler, 15 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'dan (Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece) başlayarak, 24 Haziran Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacak.

Kurban Bayramı’nda hangi yollar ücretsiz olacak 2024? Bayramda hangi köprü ve otoyollar bedava?

Vatandaşlar ayrıca, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden 16 Haziran Pazar saat 00.00'dan (Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece) başlayarak, 19 Haziran Çarşamba gün sonuna kadar (Kurban Bayramı süresince) ücretsiz yararlanabilecekler.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal