Kurban Bayramı tarihi ne zaman? 2022 Kurban Bayramı hangi gün başlıyor, kaç gün tatil olacak?

Ramazan Bayramı'nın bitmesiyle insanlar en çok Kurban Bayramı'nın ne zaman olacağını merak etmeye başladı. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün? Tüm detaylar haberimizde.

06.05.2022-21:46 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-21:46) Kurban Bayramı tarihi ne zaman? 2022 Kurban Bayramı hangi gün başlıyor, kaç gün tatil olacak?

Ramazan Bayramı bittikten sonra internet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri de Kurban Bayramı'nın hangi tarihte başlayacağı oldu. Kurban Bayramı'nın hangi tarihte olduğu ve kurban kesme ibadetinin önemiyle ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kurban bayramı

2022 yılında Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma tarihinde olacak. Kurban Bayramı'nın ilk günü 9 Temmuz Cumartesi günü, son günü ise 12 Temmuz Salı tarihinde gerçekleşecek. Dinimizce kurban kesme ibadetinin önemi belirli ayetlerle açıklanmış ve şu şekilde aktarılmıştır;

Kurban Kesme İbadetinin Dinimizce Önemi Nedir

Kurban kesmek Kuran'ı Kerim'de sünnet ve icma ile sabit bir ibadet olarak bilinir. Bu konuyla ilgili Kuran'ı Kerim'de yazılanlar bulunmaktadır. Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail kesileceği zaman onun yerine Allah tarafından bir kurban verilmesi de herkesçe bilinmektedir. Kurban kesme ibadetini açıklayan başka ayetler de bulunmaktadır. Bunlar; "Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah'ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire yedirin." (Hac 22/28) Diğer bir ayet ise; "Her ümmet için, Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kaldık." (Hac 22/34) Kurban kesme ibadeti ile ilgili diğer bir ayet; "Kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin için Allah'ın dininin nişanelerinden kıldık, sizin için onlarda hayır vardır, onlar saf saf sıralanmış dururken kurban edeceğiniz zaman üzerlerine Allah'ın adını anın. Yanları üzerine düşüp canları çıkınca onlardan yiyin, istemeyen fakire de istemek zorunda kalan fakire de yedirin. Şükredesiniz diye onları böylece sizin hizmetinize verdik. Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Allah'a ulaşacak olan ancak, sizin O'nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir." (Hac 22/36-37). Bu ayetlerde geçmekte olan hayvan kesimi et yeme ihtiyacını karşılamak için değil, ibadet içindir. Et ve kanlar Allah'a ulaşmaz, aslolan ihlas ve takvadır. Hz. Muhammed kurbanı bir ibadet olarak kabul eder ve kendi de kurban keser. Hz. Muhammed kurban kesiminin ibadet sayıldığı günden ölene dek her yıl kurban kesmiştir. Hadis kaynaklarında yer alan rivayetlere göre Hz. Muhammed Allah katında en sevimli ibadetin kurban kesme ibadeti olduğunu, kurban kesildiği andan itibaren Allah katında kabul olunduğu ve kurban edilmiş hayvanın boynuzu, tırnağı dahil olmak üzere her şeyin kişinin hayır hanesine yazıldığını da belirterek kurban kesme ibadetini yalnızca Allah için yapılması gerektiğiniz bildirmiştir.

YORUM YAZ..
Modal