Kurban Bayramı öncesi denetimler sıklaştı: Otobüs firmalarına 1 milyon liranın üzerinde ceza

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı öncesinde yapılan denetimlerde 1534 otobüsün denetlendiğini ve 1 milyon 21 bin liralık idari işlem uygulandığını söyledi.

10.06.2024-10:05 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-10:05) Kurban Bayramı öncesi denetimler sıklaştı: Otobüs firmalarına 1 milyon liranın üzerinde ceza

Kurban Bayramı tatili yaklaşırken, şehirlerarası otobüs firmalarına yönelik denetimler arttı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 

Bakan Uraloğlu'nun verdiği bilgilere göre, bayram tatili öncesinde şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan firmalar, fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan taşımacılık ve yetki belgesi olmadan yapılan taşımacılıkla mücadele amacıyla sıkı bir şekilde denetlendi. Aynı zamanda, şehirlerarası otobüslerde emeklilere uygulanan yüzde 20 indirim kampanyasının da kontrolü sağlandı.

Kurban Bayramı öncesi denetimler sıklaştı: Otobüs firmalarına 1 milyon liranın üzerinde ceza

Bayram öncesi otobüslerde yoğun denetim

CNN Türk’ün yer verdiği habere göre; Bakan Uraloğlu, 10 gün süren denetimlerde toplam bin 534 otobüsün kontrol edildiğini açıkladı. Bu süre zarfında bin 820 uyarı cezası kesildi ve toplamda 1 milyon 21 bin lira tutarında idari ceza uygulandı. 

Ayrıca, elektronik bilet satış acenteleri üzerinden emeklilere yönelik yüzde 20 indirim uygulamasının da yakın zamanda hayata geçirileceğini belirten Bakan Uraloğlu, bu sayede emeklilerin internet üzerinden indirimli bilet alabileceklerini ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal