Kuran’ı Kerim’in basım ve yayım kriterleri değişti: Resmi Gazete’de yayımlandı

Kur-an’ı Kerim basım ve yayım kriterleri hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılması dair yönetmelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

28.06.2024-12:31 - (Son Güncelleme: 28.06.2024-12:39) Kuran’ı Kerim’in basım ve yayım kriterleri değişti: Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte, Türkiye'de basılan yurt dışı menşeli eserler ve yurt dışından ithal edilecek eserler için önemli düzenlemeler getirildi. Artık bu tür eserlerin yurt içinde satılmaması koşuluyla, sorumlu kişi veya kuruluşlar Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin belgesi almak zorunda kalacak.

Kuran’ı Kerim’in basım ve yayım kriterleri değişti

Haber7’de yer alan habere göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, bu eserlerin Türkiye'ye ithali ve yurt dışına çıkışı sırasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kurulu'nca verilen izinlerin denetlenmesi yetkisine sahip olacak. 

Kuran’ı Kerim’in basım ve yayım kriterleri değişti: Resmi Gazete’de yayımlandı

İzin belgesi olmayan eserler için ise basım ve yayımının durdurulması, dağıtılan kopyaların toplatılması ve imha edilmesi gibi yaptırımlar uygulanabilecek. Ayrıca, bu tür eserlerin internet ortamında yayımı durumunda erişimin engellenmesi gibi önlemler de alınabilecek.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal