Kumaşlarda İlik Nasıl Açılır? İlik Açmanın Pratik Yöntemleri

İlik açmak sanki sadece annelerimizin bildiği bir dikiş işlemi gibi gelebilir. Ancak size vereceğimiz tüyolarla bu işlem sizin için de oldukça kolay hale gelebilir.

26.07.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-16:26) Kumaşlarda İlik Nasıl Açılır? İlik Açmanın Pratik Yöntemleri

İlik açma yöntemleri arasında örme ilikler, parçalı ilikler, atkı ilikler bilmemiz gereken favori el işleri arasında yer alır. İlik nasıl açılır? İşte, ilik açma yöntemleri...

İLİK NASIL KOLAY AÇILIR?  

İlik açmanın en belirgin özelliği ilik boyunu saptamanız olmalıdır. İlik boyuna eşit şekilde düğme çapı ve düğme kalınlığını beraber ekleyerek ilik yerini tespit ederek çizmeniz gerekir. İlik çizgisi etrafından iki kat kumaşı tutacak biçimde düz teyel alabilir ve sonrasında ucu sivri nakış makası ile ilik çizgisinin ortasından başlayarak iki uca kadar kesebilirsiniz. 

İLİK AÇMA YÖNTEMİ  

- Kesilen kısma atmaması için sürfile yaptıktan sonra örmeye başlamak için iğneyi iliğin sol alt köşesinden üste çıkarmanız gerekir. İğneyi kesilen iç kısımdan batırıp 2 mm kadar içten çıkınız.

İpliği iğnenin üstünden atarak ilmek ayarlamalısınız. İğneyi iç tarafa doğru çekerek oluşan ilmeği kesik kenar üstünde sıkılaştırma uygulayınız.

İlmekler yan yana gelecek biçimde iliği örünüz. Yuvarlak tarafı dönerken iğneyi dışta seyrek batırıp, içte ilmekleri sık kullanınız.

Örme işlemi bitince sonra düz kenara birit atınız. Biriti kumaşın altında sabitleme işlemini uygulayınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal