Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan müjdeli haber! Binlerce personel alınacak!

Türkiye'nin kültür ve turizm alanındaki önemli kurumlarından biri olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1629 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular 25 Ocak'ta başlayacak ve 8 Şubat'a kadar devam edecek.

13.01.2024-16:46 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-17:56)

Bakanlık yetkilileri, söz konusu personel alımı ile ilgili detayları açıkladı. Alınacak personelin çeşitli birimlerde görevlendirileceği belirtilirken, başvuru sürecinin online olarak gerçekleştirileceği vurgulandı.Başvuru yapmak isteyen adaylar, Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler. Başvuruların alınmaya başlanmasının ardından adayların, başvuru süresi içinde gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları önem taşıyor.

Hangi mesleklerden alım yapılacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, bakanlık çocuk gelişimcisi, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, aşçı, temizlik personeli, şoför, bahçıvan, mimar, mühendis, şehir plancısı, arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, tekniker, teknisyen ve restoratör pozisyonlarında personel alacak.

Kültür ve Turizm Bakanı, personel alımıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kültür ve turizm sektörümüzün gelişimine katkı sağlayacak, alanında uzmanlaşmış yeni personeller kazandırmayı hedefliyoruz. Başvuruların yoğun olacağını öngörüyoruz ve adaylardan gerekli dikkati göstermelerini bekliyoruz." dedi.


Başvurular, 25 Ocak- 8 Şubat tarihleri arasında "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Başvuru şartları ve aranan niteliklere ilişkin bilgiler ile sözlü sınav tarihi, saati ve yeri, Bakanlığın "www.ktb.gov.tr" internet sitesinde ilan edilecek.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal