Tiyatro gezegenindeki cinsiyetçi yaklaşıma karşı verdiği mücadeleden söz eden oyun, 2018 yılında İngiliz eleştirmenleri ikiye bölmüştü. Kimileri 'Yazar'ı, fazla öfkeli ve kendini beğenmiş bir oyun olarak değerlendirirken, diğerleri, sisteme baş kaldıran ve isyan eden parıldayan bir büyü bozumu olarak ifade etmişti.
Oyun, 2019’da 1978’den bu yana her sene kendi dilinde kadınlar tarafından kaleme alınan tiyatro oyunlarının yarıştığı Susan Smith Blackburn Ödülleri finalistlerindendi.
Time Out’un “Heyecan verici... Oldukça punk rock! Egemenliğe karşı engellenmemiş, etkiletici bir miting.” olarak söz eden 'Yazar', dalga geçen ruhuyla her bir sahnede bir öncekini irdeliyor.
Telegraph gazetesi oyunu “Eğlenceli, çiğ, sonsuz bir yaratıcılık... MeToo jenerasyonu için sofistike.” bağlamında ele aldı.
''DÜNYANIN ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM.''
Topluma karşı sinirli genç bir kadının, sayfalara döktüğü tiyatro oyunu ile birlikte dünyaya haykırmak, insanları sarsmak, güç dinamiklerini, eski kuralları yıkmak, asırlardır ata erkilliğin ve paranın hakim olduğu düzeni temelden oynatmak ister. Her sahnesinde perçinlediği kuralları acımasız bir mizahla yıktıkça, genç yazarla beraber tiyatroyla, sahneyle, sanatla ve kendinizle bir tartışma içine girecek, yeri geldiğinde öfkelenecek ya da tebessüm edeceksiniz.
Prodüksiyonunu Pürtelaş Tiyatro’nun sahiplendiği, yürütücü yapımcılığını Gizay Akdoğan’ın, dekor ve kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, hareket tasarımını Dicle Doğan'ın ve ışık tasarımını Cem Yılmazer'in yaptığı oyunda; Büşra Albayrak, Sinan Arslan, Sevda Baş ve Ömer Güneşrol boy gösteriyor.
Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırınız.