Kullanımı Giderek Artıyor! Ahşap Ürünler Ne Kadar Sağlıklı?

Evlerde doğrama tahtası olarak kullandığımız ahşap tahtalar, restoranlarda sık sık kullanılmaya başlandı. Peki bu servis ahşapları ne kadar sağlıklı? Gelin birlikte bakalım.

29.10.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-12:30)

Tahta mutfak aletleri gerekli temizliği ve hijyeni sağlamayınca tam bir bakteri yuvasına dönüşebiliyor. 

BAKTERİ ÜRETİYOR

Mutfaklarda ahşap eşya her ne kadar estetik dursa da sağlık bakımından bazı önemli riskler taşıyor. Bilhassa gıdayla direkt temas eden ahşap tabaklar ve tahta kaşıklar, temizlenmediği zman bakterilerin üremesi adına uygun bir ortam oluşturuyor. Ahşap ürünlerde bakteri birikmesi bazı ciddi hastalıklara neden olabilirken insandan insana hastalık taşınma riski de bulunuyor.

MUTFAĞA HİÇ SOKMAYIN

“Halk arasında ahşap ürünler daha sağlıklı olarak bilinir fakat bilhassa mutfaklarda ahşap eşyaların daha az kullanılması, mümkünse mutfağa hiç konulmaması tercih edilmeli" diyen Gökhan Taşpınar,  mutfakta ahşap gereç kullanılıyorsa boyasız ve cilasız olması gerektiğini ve malzemelerin karbonatlı suda bekletilerek temizlenmeleri gerektiğini belirtti.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal