Küçük çocuk sünnet oldu hayatı karardı: Cinsel organı kangren olduğu için kesildi

Kayseri’de 7 yaşındaki bir çocuk, sağlık kabininde sünnet oldu. Küçük çocuğun cinsel organı yanlış müdahale sonucunda kangren olduğu için kesilirken, sağlık memuru hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

13.08.2024-13:07 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-13:07) Küçük çocuk sünnet oldu hayatı karardı: Cinsel organı kangren olduğu için kesildi

Küçük çocuğun hayatı sünnet yüzünden karardı. Kayseri’de yaşanan korkunç olay, bir ailenin hayatını alt üst etti. Sabah gazetesinden Ali Altuntaş’ın haberine göre, Y.B. isimli bir baba, 7 yaşındaki oğlu F.E.B.’yi sünnet ettirmek için 18 Temmuz’da bir sağlık kabinine götürdü. Burada görevli sağlık memuru H.Ç., sünnet işlemi için 3.500 lira talep etti. Ücret üzerinde anlaşılmasının ardından, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık kabinlerinde sünnet yapılmasını yasaklamasına rağmen, işlem burada gerçekleştirildi. Ancak iddialara göre, H.Ç., sünnetten sonra 24 saat boyunca izlenmesi gereken çocuğu eve gönderdi.

Cinsel organı kangren oldu

NTV’de yer alan habere göre; Sünnet sonrası gelişen olaylar korkunç bir boyuta ulaştı. Küçük çocuğun cinsel organı, uygunsuz koşullarda yapılan sünnet nedeniyle kangren oldu. Durumu fark eden aile, çocuğun kangren olan cinsel organının kesilmek zorunda kalmasıyla büyük bir şok yaşadı. Y.B., yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“Sünnetten sonra sarılan bandajın 24 saat sonra çıkarılması gerekiyormuş, fakat biz bunu bilmediğimiz için bandajı sökmedik. Bu yüzden şişme ve morarma meydana geldi. Sağlık memuruna ulaştığımızda, çocuğu suya oturtup bandajı çıkarmamızı söyledi ve bunun normal olduğunu belirtti. Ancak bandaj aşırı sıkı sarıldığı için çıkarmakta zorlandık. Durumu fark eden ablam, oğlumu tekrar sağlık kabinine götürdü. Sağlık memuru, bandajı oğlumun acı çekmesine aldırmadan çıkardı.”

Sağlık memuru, çocuğu tehdit etti

Y.B., oğlunu tekrar sağlık kabinine götürdüğünde, sağlık memuru H.Ç.’nin durumu ciddiye almayarak, çocuğu eve götürmesini söylediğini belirtti. H.Ç.’nin ayrıca çocuğu “Babana bir şey demeyeceksin, yoksa kökünden keserim” diyerek tehdit ettiğini iddia etti. Durumu daha fazla kabul edemeyen Y.B., oğlunu hastaneye götürdü ve yapılan muayene sonucu çocuğun cinsel organının kangren olduğu tespit edildi. Üç ameliyat geçiren çocuk, günlerdir yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor.

Küçük çocuk sünnet oldu hayatı karardı: Cinsel organı kangren olduğu için kesildi

Sağlık kabinlerinde sünnet yapılması yasaklanmıştı

Sağlık Bakanlığı, 2015 yılında yayımladığı genelge ile sağlık kabinlerinde sünnet yapılmasını yasaklamıştı. Ancak sağlık memuru H.Ç.’nin bu yasağa rağmen sünnet işlemi yaptığı ve daha önce de iki kez şikayet aldığı ortaya çıktı. Y.B., oğlunun geleceğini karartan bu olay nedeniyle şikayetçi olacağını belirtti.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yaşananlar Kayseri’de büyük yankı uyandırdı. Sağlık Bakanlığı’nın yasaklarına rağmen yapılan bu tür işlemlerin tehlikeli sonuçlar doğurabileceği bir kez daha gözler önüne serildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal