Küba Ziyaret Edilecek Yerler

Küba dendiğin de ilk akla gelen Havana şehridir. Oysaki Küba ziyaret edilecek yerler bakımından oldukça zengindir. Tarihi yapıları, doğal güzellikleri, renkli sokakları ve en meşhur yemekleri ile gez gez bitiremeyeceğiniz bu tatil de mutlaka görmeniz gereken yerleri yazımız da okuyabilirsiniz.

13.06.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-14:36) Küba Ziyaret Edilecek Yerler

Küba dendiğin de ilk akla gelen Havana şehridir. Oysaki Küba ziyaret edilecek yerler bakımından oldukça zengindir. Tarihi yapıları, doğal güzellikleri, renkli sokakları ve en meşhur yemekleri ile gez gez bitiremeyeceğiniz bu tatil de mutlaka görmeniz gereken yerleri yazımız da okuyabilirsiniz.

Küba'a mutlaka ziyaret edilmesi gereken 4 yer;

  • Havana Şehri

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş olan Eski Havana mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Eski Araba Müzesi, Dans müzesi ve değişik arabaları renkli sokakları ile gönlünüzce gezebilirsiniz.

  • Varadero Şehri

Lüks oluşu ile bilinen Varadero şehri her şey dahil otellerin bulunduğu bölgedir. Ayrıca bu şehir de klasik ve yeni arabalar görmek mümkün, denizin de ise size eşlik eden pelikan kuşları ile farklı ama aklınızda kalacak bir yerdir.

  • Cienfuegos Şehri

Unesco Dünya Mirasında korunma listesine alınan Pueblo Nuevo meydanı, Jose Marti parkı ve Heykeli ile Cathedral de la Purisima Conıcepsion’ı bünyesin de tutan 2,3 saatlik bir zaman dilimi ile gezebileceğiniz bir yerdir.

  • Santa Clara Şehri

Küba'nın kesinlikle görülmeye değer şehirlerinden bir tanesidir. Burada Che Guevera anıt müzelerini gezebilirsiniz. Bilmeniz gereken bu müzeye giriş ücretsiz olup çanta, telefon, fotoğraf makinesi sokmak kesinlikle yasaktır.

Küba ' da Nerede Kalınır?

Küba'da oteller en ucuz'un bile pahalı olduğu fiyatlara sahiptir. Küba tatilinizi yapmak için bütün hazırlıkları yapmış olup bütçenizi ayırdıysanız Küba da nerede kalınır diye sorarsanız eğer odalarınızı başkaları ile paylaşmaktan rahatsız olmayacaksanız Casa'lar da kalabilirsiniz. Havana şehrin de de birçok otel olup en çok hangi şehir de vakit geçirecekseniz tercihinizi ona göre yapabilirsiniz. Daha lüks bir otel de konaklamak istiyorsanız Vardero şehri otelleri 5 yıldızlı olup her şey dahil konseptindedir.

Küba Mutfağın'da En Meşhur Yemekler

 Burada 7'den 70'e halkın ne yiyeceğini devlet belirliyor, Latin mutfağını benimseyen Küba' da geleneksel yemeler şöyledir;

Ropa Viaja: Kuzu tandırın domates sosu ile birlikte pişmesi sonucu ortaya çıkan ve Küba halkı için geleneksel bir yemek çeşididir.

Congri: Her yemeğin yanın da servis edilen siyah fasulyeli nohutlu pilav

Kızarmış tatlı plantain: Kızarmış muz

Karides: sarımsak ve terayağı harmanlanarak yapılan deniz ürünü yemeğidir.

Avakoda salatası: zeytin yağı, salata kırmızı biber ve sarımsakla harmanlanan salata çeşitleridir.

Kahvaltı öğünlerinin çoğu ise meyve ve yumurtadan oluşuyor.

Küba mutfağın'da en meşhur yemekler den sonra sıra en meşhur içeceklerin de;

Mojito: soda, rom, nane, şeker, limon suyu ve buz var. Küba'nın en meşhur içkisidir.

Kristal: Yerel bir bira çeşididir.

Cubanito  kokteylin içinde Worcestershire sosu ve acı sos Bloody Mary gibi biraz daha tuzlu bir kokteyl ya da içki türüdür.

Daiquiri:Floridita Bar’ın icadı olan bu  kokteylin için de Frappe buz, limon suyu, şeker ve rom var. Dilerseniz seçtiğiniz herhangi bir meyve ile de yapılabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal