Kritik Maç: A Milli Takım'ın, Avrupa Şampiyonası'nda Rakibi Belli Oldu!

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki son maçında Çekya ile karşı karşıya gelecek. Bu maçın ardından Türkiye'nin son 16 turundaki rakibi de belli olacak. İşte detaylar...

26.06.2024-15:43 - (Son Güncelleme: 26.06.2024-15:49) Kritik Maç: A Milli Takım'ın, Avrupa Şampiyonası'nda Rakibi Belli Oldu!

Almanya'da düzenlenen turnuvada Türkiye, gruptan çıkarak son 16 turuna yükselmeyi hedefliyor. Türkiye, üçüncü sınavını Hamburg'daki Volkspark Stadı'nda Çekya karşısında verecek. Mücadele, Türkiye saatiyle 22.00'da başlayacak ve TRT 1'den canlı yayımlanacak.

Gruptaki Durum

Türkiye, gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenerken, ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Çekya ise turnuvaya 2-1'lik Portekiz yenilgisiyle başlayıp, ikinci maçında Gürcistan ile 1-1 berabere kaldı. F Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz, ikili averajla Türkiye'ye üstünlük sağladığı için grubu lider bitirmeyi garantiledi. Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1'er puana sahip.

Muhtemel 11'ler

Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Krejci, Coufal, Soucek, Provod, Doudera, Barak, Hlozek, Chytil

Türkiye: Altay, Mert Müldür, Merih, Kaan, Ferdi, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Yusuf Yazıcı, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz

Hakem Kadrosu

Türkiye ile Çekya arasındaki karşılaşmayı Romanya'dan hakem Istvan Kovacs yönetecek. Kovacs'ın yardımcılıklarını Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yapacak. Dördüncü hakem ise Norveç Futbol Federasyonu'ndan Espen Eskas olacak. Polonyalı Tomasz Kwiatkowski ise VAR görevini üstlenecek.

Grup İkinciliği İçin 1 Puan Yeterli

A Milli Takım'a grup ikinciliği için 1 puan yeterli olacak. Galibiyet ya da beraberlik halinde Türkiye grubu ikinci sırada tamamlayacak ve son 16 turuna yükselecek. Mağlubiyet durumunda ise grup üçüncülüğü için Gürcistan'ın Portekiz karşısında puan kaybetmesi gerekecek. Böyle bir durumda, Türkiye en iyi 4 grup üçüncüsü arasında yer alarak bir üst tura çıkma şansını koruyacak.


Muhtemel Rakipler

Türkiye, F Grubu'nu 2. sırada bitirirse Avusturya'nın rakibi olacak. Grupta 3. olup son 16 turuna yükselirse, İspanya ya da İngiltere ile eşleşecek.

Eksikler ve Sınırdakiler

Orkun Kökçü ve Mert Günok'un sakatlıkları nedeniyle forma giymesi zor gözüküyor. İrfan Can Kahveci'nin ise kadroda yer alması bekleniyor. Abdülkerim Bardakcı cezalı olduğu için bu maçta forma giyemeyecek. Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydın ve Zeki Çelik sarı kart sınırında bulunuyor.

Türkiye-Çekya Rekabeti

Türkiye ile Çekya, bugüne kadar 11 kez karşılaştı. Bu maçlarda takımlar beşer kez galip gelirken, bir maç berabere sonuçlandı. Türkiye, bu maçlarda 15 gol atıp, 21 gol yedi. Özellikle 2008'deki tarihi maçta Türkiye, 2-0 geriden gelip Çekya'yı 3-2 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Diğer Grup Maçı

Gruptaki diğer maçta Gürcistan ile Portekiz, Gelsenkirchen'de karşılaşacak. Bu mücadele de TSİ 22.00'de başlayacak.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal