Krep nasıl yapılır? İki kişilik kolay krep tarifi

Kahvaltı sofralarının en güzel lezzetlerinden biri olan krep, birçoğumuzun vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Bizde sizler için krep nasıl yapılır? sorusunu cevapladık. İşte hem pratik hem de lezzetli krep tarifi…

03.04.2022-09:50 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-09:51)

İster tatlı ister tuzlu tüketebileceğiniz, kahvaltıların vazgeçilmezi olan krep nasıl yapılır? sorusunun tüm detaylarını sizin için haberimizde bir araya getirdik. İşte tadı damağınızda kalacak pratik krep tarifi…

Krep tarifi

Tatlı ile de yakışıyor, tuzlu hali pek çok seviliyor, kalabalık aile kahvaltıları onsuz olmuyor, çikolata ezmesi onu çok seviyor, reçel ona bayılıyor, peynir çeşitleri onunla sarıp sarmaladığında eriyip kendinden geçiyor. Dumanı üzerinde tüten incecik krepler ve krep tarifinden bahsediyoruz elbette. Büyüklerimizden akıtma olarak öğrendiğimiz şimdilerde krep diye duymaya alışık olduğumuz tül inceliğinde bu hamur işini kahvaltılarımızdan, çay saatlerinden mahrum etmeyelim.

Krep tarifi kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan hamur işini tüketmek isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte aşama aşama krep yapımı ve gerekli olan malzemeler...

Krep için gerekli olan malzemeler:

- 2 su bardağı un

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı su

- 2 yumurta

- 1 çay kaşığı tuz

- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

krep tarifi

Geniş bir  kap içerisine 2 yumurtayı atarak iyice çırpınız. Yumurtaların iyice köpürmesinin ardından süt ve suyu ekleyiniz. Malzemelerin tamamen karıştığından emin olduktan sonra topaklanmayacak şekilde azar azar un ilave ediniz. Tüm malzemelerin karışmasının ardından tuz ve sıvı yağ ekleyiniz. Kepçe yardımı ile önceden kızdırılmış olan geniş tavaya krep hamurunu dökünüz. İki tarafın da kızardığından emin olduktan sonra hazır olan krepi tabağa alınız. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal