Kremlin resti çekti: Ruble ile ödemeyen ülkelere gaz sevkiyatı durabilir!

Kremlin Sözcüsü Peskov, gaz tedarikinin sürmesi için diğer ülkelerin yaptıkları ödemelerin Ruble ile devam etmesi gerektiğini ifade ederek, "Doğal gaz için ödeme tarihi geldiğinde müşteriler yeni sistemle ödemeyi reddederse başkanın kararnamesi yürürlüğe girer." şeklinde konuştu.

27.04.2022-15:24 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-15:24) Kremlin resti çekti: Ruble ile ödemeyen ülkelere gaz sevkiyatı durabilir!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’da gazetecilere bazı kritik açıklamalarda bulundu. Ruble ile ödeme sistemine dahil olmadığı için Gazprom’un Polonya ve Bulgaristan’a sevkiyatın tamamen askıya alınması kararını yorumladı. 

Rusya'nın güvenli bir ülke olarak sözleşmeye bağlı kurallara uymayı sürdürdüğünü belirten Peskov, "Yeni ödeme koşulları, bu yeni metodolojiye duyulan ihtiyaç, ekonomi ve finans sektöründeki benzeri görülmemiş düşmanca adımlardan kaynaklandı. Önemli miktarda rezervimizi bloke ettiler, daha anlaşılır bir şekilde ifade etmek gerekirse çaldılar. Tüm bunlar yeni bir ödeme sistemine geçişi gerektirdi." dedi.

Peskov, Rusya'nın şantaj yaptığına dair ortaya atılan iddiaları kabul etmediklerini söyleyerek, "Tüm yeni koşullar müşterilere önceden bildirildi. Doğal gaz için ödeme tarihi geldiğinde müşteriler yeni sistemle ödemeyi reddederse başkanın kararnamesi yürürlüğe girer. Doğru ödeme şekli, sevkiyatların devamı için temel oluşturmaktadır." açıklamalarını kaydetti.

Kremlin resti çekti: Ruble ile ödemeyen ülkelere gaz sevkiyatı durabilir!

Gazprom ile alakalı çalışmalar başladı

Sözcü Dmitriy Peskov, Polonya ve Bulgaristan'a doğal gaz tedarikini durdurmaya dair olması gereken hazırlıkların yapılmaya başlandığını aktararak, şu ifadeleri kullandı.

"Her şeyi hesapladık, tüm riskleri öngördük ve önlemler aldık. Kimin kabul edip kimin etmediğine gelince, Başkan'ın muhataplarına defalarca, fiili olarak hiçbir şeyin değişmediğini açıkladığını biliyorsunuz. Tek yeni şey Gazprombank'ta iki hesap açma gerekliliği. Herhangi bir sıkıntı veya kayıp, kur farklılıklarından kaynaklanan fiyat değişimleri söz konusu değil."

YORUM YAZ..
Modal