Kremlin, kritik zirvenin tarihini duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kazakistan’da bir araya geleceğini duyururken görüşme tarihini de açıkladı.

25.06.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 25.06.2024-10:19) Kremlin, kritik zirvenin tarihini duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında olası bir görüşmeye dair açıklamalarını doğruladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşecek

İHA’da yer alan habere göre; Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, bu görüşmenin Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısı sırasında gerçekleşebileceğini belirterek, "Evet. Böyle bir imkan şu anda değerlendiriliyor" dedi. Türkiye'nin başkenti Ankara'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde önemli görüşmelerin gündemde olduğu bu süreç, Türkiye-Rusya ilişkilerindeki gelişmeler açısından önem taşıyor.

Kremlin, kritik zirvenin tarihini duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşecek

Dışişleri Bakanı Fidan'ın açıklamaları, Kazakistan'da yapılacak olan ŞİÖ zirvesi sırasında Erdoğan ve Putin'in bir araya gelme ihtimalini güçlendirdi. İki lider arasında olası bir görüşme, bölgesel ve uluslararası konularda iş birliğini artırma ve ikili ilişkileri güçlendirme fırsatı sunabilir. Özellikle Suriye, Libya gibi kriz bölgelerindeki durumlar ve enerji alanındaki iş birliği gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal