Yumurtayı farklı bir şekilde yemek isteyenlere harika bir tarif hazırladık. İşte, kremalı yumurta tarifi...
MALZEMELER
20 gr tereyağı
2 yumurta
Yarım çay bardağı krema
2 dilim dana jambon
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 taze soğan
Kırmızı pul biber
1 tutam tuz
NASIL YAPILIR?
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Isıya dayanıklı ufak fırın kaselerini tereyağı ile yağlayın.
Kaselerinin kenarlarına ve tabanına krema sürün. Jambonu ve taze soğanı ince kıyıp kalıplara bölüştürün. Üstüne rendelenmiş kaşarpeyniri dökün. Her bir kaba birer yumurta kırın. Üstüne 1 çay kaşığı kadar krema ve tuz katın. Kaselerin üstünü alüminyum folyo ile örtün ve ısıya dayanıklı derin bir kalıbın içine koyun. Yumurta kaplarının yarısına gelecek kadar sıcak su koyun. Isıtılmış fırında 15-20 dakika dek pişirin. Folyoyu çıkartıp taze soğan ve kırmızı pulbiber dökerek sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.