Yapacağınız bu kupların ana meyvesi olarak yaban mersini kullanmanız oldukça önemlidir. Diğer türlü sevdiğiniz ve birbirine yakıştırdığınız bütün meyveler oldukça lezzetli bir tatlı yapmanıza yardımcı olacaktır.
MALZEMELER
KREMASI İÇİN
NASIL YAPILIR
Öncelikle meyveleri yıkayıp süzgece alarak sularından süzdürün. Şeftali, armut ve kayısıların çekirdeklerini çıkartıp küp küp olacak şekilde doğrayın. Ardından yaban mersininin 2 yemek kaşığı kadarını üzeri için ayırın, kalanını doğradığınız diğer meyvelerle birlikte tencereye alın, limon suyu ve karanfilleri ilave ederek kısık ateşte meyveler sularını bırakana kadar yaklaşık 8 dakika boyunca pişirin. Ocağı kapatıp bal veya mapple şurubu ekleyerek karıştırın ve tamamen soğumaları için kenara tezgahın üzerine alın.
Krema malzemelerini derin bir çırpma kabına alarak mikserle homojen kıvama gelene kadar yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpın ve sıkma torbasına aktarın. Soğuyan meyveleri kuplara eşit olarak pay edin, üzerlerine kremayı sıkarak yaban mersini taneleri ve Antep fıstığıyla ile süsleyin. İşte meyveli kuplarınız hazır. Afiyet olsun.