Kredi notu nasıl belirlenir? Kredi çekemeyenlere müjde: O bankalar kredi notuna bakmadan 10 bin TL verecek

Türkiye’de neredeyse tüm bankalar, kredi başvurularında ilk olarak kişilerin kredi notlarına ve düzenli gelir sahibi olup olmadıklarına bakıyor. Kriterlerin karşılanmaması durumunda kişiler bu bankalardan kredi alamıyor. Fakat bazı bankalar, kredi sunarken kriterler arasında kredi notunu değerlendirmiyor. Bu bankalar, çoğu zaman bir defaya mahsus olmak üzere kredi sicili bozuk olanlara da kredi imkanı sağlıyor. Kredi notu bozuk olanlara kredi imkanı sunan bankaları sizler için derledik.

21.04.2022-12:19 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-14:52) Kredi notu nasıl belirlenir? Kredi çekemeyenlere müjde: O bankalar kredi notuna bakmadan 10 bin  TL verecek

Vatandaşlar bankalarla çalışmaya başladığı andan itibaren, bankalarla olan ilişkilerinde ödemelere göre belli bir kredi notuna sahip oluyor. Değişken olan bu kredi notları, vatandaşların ilerleyen dönemlerde bankalara yaptıkları kredi gibi bankacılık ürünü başvurularında bir kriter olarak değerlendirilebiliyor.


Kredi notu nasıl belirlenir?

Kredi notu, kişilerin bankacılık sistemi içindeki durumlarını derecelendiren bir puanlama türü olduğu bilinmekte. Bu doğrultuda, bankalar genellikle kişilere kredi imkanı sağlar veya olumsuz dönüş yapar. Kredi notunun belirlenmesindeki en önemli faktör ise, kredi ve kredi kartı borçlarının ödenme yollarıdır. Borçlarını düzenli ve tam ödemeyenlerin kredi notu genellikle düşer. Fakat bazı bankalar buna rağmen kredi imkanı sağlamakta.


Garanti BBVA ihtiyaç kredisi

Kredi notu bozuk olanlara kredi imkanı sunan bankalar arasında yer alan Garanti BBVA, sunduğu ihtiyaç kredilerinde %2,45 faiz oranı sağlıyor. 36 aya kadar vade imkanı da sunan Garanti BBVA’dan kullanılan 10 bin TL ihtiyaç kredisinde, 36 ay vadede aylık %2,45 faiz oranı ile aylık taksit ödemesi 453,95 TL olarak hesaplanıyor.


ING Bank ihtiyaç kredisi

Kredi imkanı vatandaşa verilirken, kredi notunu değerlendirmeye almayan bankalar arasında yer alan ING Bank ise ihtiyaç kredisinde %2,09 faiz oranı sunmakta. Bu faiz oranı ile 36 aya kadar vade seçeneği sağlayan ING Bank’tan kullanılacak olan 10 bin TL ihtiyaç kredisinde, bu şartlar altında aylık taksit ödemesi de 425,00 TL olarak hesaplanıyor

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal