Kredi notu düşüklere müjde: Bu yöntemle notunuzu 150 puan artırabilirsiniz

İhtiyaç sahiplerinin ilk adresleri, banka kredileri oluyor. Krediler, ihtiyaç sahiplerinin yaptıkları başvurulardan sonra kredi notu dikkate alınarak veriliyor. Kredi notu düşük olan ihtiyaç sahiplerine kredi verilmeyebiliyor. Kredi otunun düşüren sebepler olduğu gibi yükselten yöntemler de mevcut. Bu yöntem ile kredi notunuzu 150 puan artırabilirsiniz.

30.01.2023-12:36 - (Son Güncelleme: 30.01.2023-17:47) Kredi notu düşüklere müjde: Bu yöntemle notunuzu 150 puan artırabilirsiniz

Konut, araç, ihtiyaç kredisi ihtiyaç duyan birçok vatandaş yolu bankalara düşüyor. Düşük faizli uygun kredi bulmaya çalışırken önemli olan unsur kredi notu oluyor. Kredi notu düşük olan vatandaşlar, banka kredilerinden yararlanamıyor. Ancak bunun da bir çözümü mevcut. Eğer bunları yaparsanız kredi notunuz yükselebilir. 

Kredi notunuzu 150 puan artırın

Kredi borçları zamanında ödenmediği zamanda kredi notu düşüyor. Eğer kredi kartı ödemelerini son ödeme tarihinde önce verirseniz ve bu durumu bir düzen dâhinde yaparsanız, o zaman kredi notunuz yükselebilir. Ayrıca kredi kartı borcunu öderken minimum tutar yani asgari tutarı değil de borcun tamamını öderseniz, 1 ay gibi kısa bir sürede kredi notunuzu 100 - 150 puan yükseltebilirsiniz.

Kredi notunuzu artırabilirsiniz

Kredi notunu yükseltmek için genellikle 1-6 ay gibi bir süre yeterli olabiliyor. Ama kara listedeyseniz bu süre 2 yıla kadar çıkabiliyor.

Kredi notu nedir?

Kredi notu, müşterinin banka işlemleri sonucunda veriliyor. Sayısal bir değer olan bu ifade, bankalarda ne kadar kredi ve kredi kartı limitinizin olduğu, risk bakiyenizin ne kadar olduğu, ödeme performansınızın nasıl olduğu bilgilerini ortaya koyuyor.

Kredi notunda 0-699 en riskli, 700-1099 orta riskli, 1100-1499 az riskli, 1500-1699 iyi, 1700-1900 puan ise çok iyi olarak değerlendiriliyor. Puanı yüksek olanlar ödemelerini düzenli yapan müşteriler oluyor. Kredi notu 0-699 'en riskli' alanda olanlara bankalar kredi vermeyebiliyor.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal