Kredi Kartı Limitlerine Yeni Düzenleme Geliyor: OVP'de Dikkat Çeken Madde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan ve 2025-2027 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program (OVP), ekonomide önemli düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor.

06.09.2024-13:59 - (Son Güncelleme: 06.09.2024-13:59) Kredi Kartı Limitlerine Yeni Düzenleme Geliyor: OVP'de Dikkat Çeken Madde

Resmi Gazete'de yayımlanan program, Enflasyon, büyüme ve cari açık hedeflerinin yanı sıra kredi kartı limitlerine dair düzenlemelerle dikkat çekiyor.

Kredi Kartı Limitlerine Gelir Odaklı Düzenleme

OVP'de finansmana erişimi düzenlemek ve ekonomiyi daha sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için kredi kartı limitlerinin, kullanıcıların gerçek gelirleriyle uyumlu hale getirileceği belirtiliyor. Bu kapsamda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonu sağlanarak, kredi kartı limitlerinin gelir seviyelerine göre yeniden düzenlenmesi planlanıyor.

Kredi Kartı Limitleri Nasıl Belirlenecek?

Mevcut uygulamada kredi kartı limiti, kart sahibinin ilk yılında aylık net gelirin 2 katını, sonraki yıllarda ise 4 katını aşamıyor. Ancak bankaların son dönemde bu kurala uymayarak, gelir seviyesinin üzerinde kredi kartı limiti tanımladığı dile getiriliyor. Bu nedenle, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in daha önce bankaların kredi kartı limitlerinde daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladığı açıklamaları, yeni düzenlemelerin habercisi olmuştu.

Yeni OVP ile birlikte, kredi kartı limitleri daha sıkı kurallarla kontrol altına alınarak, gelir seviyesine göre uyumlu hale getirilecek.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal