Kredi Kartı Kullanıcılarını İlgilendiriyor: Kredi Kartındaki Faiz Tuzağına Dikkat!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor. Bankaların kredi kartlarında uyguladığı kampanyalardaki faiz tuzağına dikkat. Bankaların tekliflerinde saklı olan faiz ve ücret tuzağı var. İşte dikkat edilmesi gereken noktalar...

20.09.2024-14:07 - (Son Güncelleme: 20.09.2024-14:07) Kredi Kartı Kullanıcılarını İlgilendiriyor: Kredi Kartındaki Faiz Tuzağına Dikkat!

Günümüzde kredi kartları sadece alışverişler için değil birçok alanda kullanılmaya başlandı. Neredeyse herkes para taşımak yerine kredi kartı ve banka kartı kullanmaya başladı. Kredi kartlarının hayatı kolaylaştırmasının yanı sıra mağdur ediyor olması da bir gerçek.

Faiz Tuzağına Dikkat

Bankalar, artan kredi kullanımına karşın bu durumu kara çevirmek için her gün yeni kampanya sunuyor. Bankalar tarafından tüketicilere sunulan kampanyaların ardında faiz ve ek ücret tuzağı bulunuyor. 

Bankaların amacı faizler yoluyla daha fazla kazanç elde etmek. Bankaların en fazla kar elde ettiği müşteri tipi ise borcunun sadece asgari kısmını ödeyen müşteriler oluyor. 


''Erteleyelim, Öteleyelim, Taksit Yapalım'' Tekliflerine Dikkat

Ekonomik olarak zar zor geçinen vatandaş için bankaların taksit yapalım, öteyelim gibi teklifleri, tüketici için cazip görünüyor. Fakat bu teklifler sizin yararınıza değil bankanın yararına oluyor. Erteleyip, öteleyen tüketici bu kez borcunun faizini de ödemek zorunda kalıyor. Bankaların taksit için uyguladıkları faiz oranları, hem kredi kartı faizinden hem de diğer mevduat faizlerinden çok daha fazla oluyor.


Borç Artı Faiz

Bankaların amacı sizin daha fazla mutlu olmanız değil onların daha fazla kazanması oluyor. Tüketici, ertelediği veya taksit olarak ödemeyi kabul ettiği borcun daha fazlasını bankaya ödemek zorunda kalıyor. Bu da bankanın sizin için hazırladığı faiz tuzağıyla gerçekleşiyor. 

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal