Kredi ile kurban almak caiz mi? Banka kredisiyle, taksitle kurban kesilir mi?

Kurban Bayramı’nda Allah’ın rızası için kurban kesme ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar kesme şekliyle ilgili Diyanet’in fetvalarını merak ediyor. Peki Kredi ile kurban almak caiz mi? Banka kredisiyle, taksitle kurban kesilir mi? İşte detaylar…

13.06.2024-17:21 - (Son Güncelleme: 13.06.2024-17:21)

Milyonlarca Müslümanın önemli ibadetlerden birisi olan kurban kesmek konusunda yapılan araştırmalar Kurban Bayramı’nın başlamasına birkaç gün kala yoğunlaştı. Kesim ibadetlerini doğru şekilde yapmayı hedefleyenler kredi kartı veya krediyle kurban almanın caiz olup olmadığı konusunda bir kafa karışıklığı yaşıyor. Peki Kredi ile kurban almak caiz mi? Banka kredisiyle, taksitle kurban kesilir mi?

Kredi ile kurban almak caiz mi?

Kurban kesmekle yükümlü olan bireyler, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabilecekleri gibi kredi kartıyla tek çekim veya taksitle de satın alabiliyorlar. Ancak kredi kartıyla yapılan alışverişlerde, borcun ödeme tarihinde ödenmesi ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşülmemesi gerekiyor. Kredi kartıyla taksitli olarak kurban alındığında, bankanın uyguladığı ilave bir ücret varsa kesilen kurban geçerli sayılıyor.

Kredi ile kurban almak caiz mi? Banka kredisiyle, taksitle kurban kesilir mi?

Taksitle kurban alınabilir mi?

Taksitlendirme yoluyla satın alınan bir mal, alıcının mülkiyetine geçtiği için mali imkanı olan kişinin bu şekilde aldığı hayvanı kurban etmesinde bir sakınca bulunmuyor. Kurban kesecek kişi, kurbanını peşin alabileceği gibi borçlanarak da alabiliyor. Ancak borcun faizli olmaması gerekiyor. Kendi imkanlarıyla kurban kesemeyecek olanların bu tür yöntemlere başvurmaları dinen uygun sayılmıyor.

Bağış parasıyla kurban kesilir mi?

Bir kimse, oğlu veya başka birisi tarafından kendisine bağış yapılan paranın sahibi sayılıyor. Bu kişi, bağışlanan parayla kurbanlık alıp kesebiliyor. Kesilen bu hayvan, kurban yerine geçiyor.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal