KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 KPSS önlisans sonuçları sorgulama ekranı

Geçtiğimiz haftalarda yapılan KPSS önlisans oturumu hakkındaki gelişmeler takip ediliyor. 2 yıllık yüksekokul mezunu olan adaylar devlet memuru olabilmek için 1 Eylül 2024 tarihinde yapılan sınavın sonuçlarını heyecanla bekliyor. Peki KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2024 KPSS önlisans sonuçları sorgulama ekranı…

19.09.2024-13:11 - (Son Güncelleme: 19.09.2024-13:20) KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 KPSS önlisans sonuçları sorgulama ekranı

Eylül ayının başında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sonuçları hakkındaki son dakika gelişmeleri için meraklı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM’nin 2024 sınav takvimine göz atmak isteyen adayların önceliğinde KPSS önlisans sonuçlarının açıklanma tarihi yer alıyor. Söz konusu tarih ise an itibariyle belli oldu. Peki KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 

KPSS önlisans ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 KPSS önlisans sonuçlarının açıklanma tarihini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 2024 KPSS önlisans sonuçları 20 Eylül’de saat 10.00’da açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile erişebilecekler.

KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 KPSS önlisans sonuçları sorgulama ekranı

KPSS önlisans sonuçları nasıl sorgulanır?

KPSS önlisans sınav sonuçlarına erişim sağlamak isteyen adaylar, ÖSYM’nin sonuç açıklama sayfasına girdikten sonra, T.C. kimlik numaraları ve daha önce oluşturdukları aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından yoğunluk yaşanmaması için adayların bilgilerini hazır bulundurmaları öneriliyor.

KPSS önlisans sonuçları, kamu kurumlarında memur olmak isteyen adaylar için büyük önem taşıyor. Sonuçların açıklanması ile birlikte, adaylar puanlarına göre çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında ilan edilen kadrolara başvurabilecekler. Özellikle memur adayları, sonuçların açıklanmasının ardından tercih süreçlerini dikkatle takip etmeli ve tercih işlemlerinde hata yapmamak için ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunu incelemeleri gerekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal