Kozmetik Ürünleri Nasıl Saklanmalı?

Cildin özenli ve sağlıklı görünmesi amacıyla pek çok cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi kullanılmaktadır. Kozmetik ürünleri için, ayda, yılda tonlarca para harcanmaktadır. Yapılan masrafların boşa gitmemesi adına, bu ürünlerin doğru muhafaza edilmesi şarttır.

22.06.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:49) Kozmetik Ürünleri Nasıl Saklanmalı?

Hem kullanımdan maksimum verim almak hem de bozulmaları önlemek için bunun bilinmesi gereklidir. Yapısı değişmiş ürünleri fark etmeden kullanmaya devam etmek, cilt sağlığı için büyük risk taşımaktadır. Günümüzde, bu malzemelerin nerelerde bulundurulması gerektiği, sıkça atlanan bir detaydır.

Cilt Bakım Ürünleri Nasıl Saklanır?

Vücut kremleri, yağlar, losyonlar gibi kozmetik ürünleri nasıl saklanmalı dendiğinde ilk akla gelen, ortam sıcaklığına dikkat etmek olmalıdır. Soğuk alanlar sertleşme ve yapıda bozulmaya ortam hazırlamaktadır. Bu nedenle bu malzemelerin buzdolabı gibi çok soğuk yerlerde saklanmaması gerekir. Sıcak alanlar ise, erimeye, yapısal bileşenlerin ayrılmasına ve kokuda değişimlere yol açmaktadır. İçindeki maddeler ayrışan ürünler, kullanım amaçlarına hizmet edemeyecek bir hale gelirler. Daha da önemlisi, cilt problemlerini beraberinde getirebilirler. Bunun dışında, çok nemli ortamlar da kozmetik ürünleri için elverişsizdir. Banyo tezgahlarında veya dolaplarında tutulmamaları gerekir. Yaklaşık 25 derece oda sıcaklığı idealdir.

Makyaj Malzemeleri Nasıl Saklanır?

Sıkça kullanılan kozmetik ürünlerden olan makyaj malzemeleri, doğru yerde saklanmadığında cilde zarar vermektedir. Bu malzemeler, evde kalorifere yakın alanlarda veya buzdolabında tutulmamalıdır. Oda ısısında ve gölgelik, nemsiz olan alanlar bu ürünler için uygundur. Örneğin çekmeceler, küçük makyaj çantaları, makyaj eşyalarının korunması için elverişli yerlerdir.

Gün içinde, yanınızdaki el çantanızda taşıdığınız makyaj malzemeleri varsa, bunlara da aynı oranda özen göstermelisiniz. Bilinçsizce fazla güneş ve ışık alan yerlere veya kalorifer, ısıtıcı gibi araçların yanlarına koyulan çantalardaki makyaj ürünleri, bir süre sonra bozulmaya başlamaktadır.

Fondötenler, bir yıldan daha uzun bir süre kullanılmamalıdır. Rimeller en fazla 6 ayda bir mutlaka yenilenmelidir. Far, pudra, allık gibi ürünlerin katı ve kuru yapıları sayesinde ömürleri 3 yıla kadar uzamaktadır. Bu süre aralıklarına dikkat etmek ve saklama koşullarına uymak cilt ve vücut sağlığı için gereklidir.

Parfüm ve Ojeler Nasıl Saklanır?

Parfümler, çok ışık alan, nemli ve sıcaklığı yüksek yerlerde saklanmamalıdır. Bu durum kimyasal değişimlere sebep olacağından kokularda değişim meydana gelmektedir. Bu yüzden parfümlerin, ışığın ulaşamadığı banyo dolapları, gardıroplar gibi bölümlere koyulmaları en yararlısı olacaktır.

Ojeler ise, fazla soğuk ve fazla sıcak ortamlarda bırakılmamalıdır. Tıpkı parfümler gibi, kuytu, gölge ve serin alanlarda ojeler çok uzun süre dayanıklılığını koruyacaktır.

Saydığımız tüm bu kozmetik ürünleri muhafaza ederken hayati önem taşıyan ortak bir nokta bulunmaktadır. Şişelerin, tüplerin, kapların kapakları hiçbir şekilde açık bırakılmamalıdır. Buna özen gösterilmezse, ürünler toz ve bakteri yuvasına dönmektedir. Kapakları açık unutulan malzemeler, bir yandan da eskime ve bozulmaya davetiye çıkarmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal