Kozmetik Ürünlerde Dikkat Edilmesi Gereken İçerikler

Şampuandan losyonlara; serum, makyaj ve parfümlerine kadar kullandığınız tüm bakım ürünlerinin içeriğini dikkat etmeli ve aşağıdaki maddelerin kullandığınız ürünlerde bulunmamasını göz önünde bulundurmalısınız.

04.02.2019-14:37 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-14:31) Kozmetik Ürünlerde Dikkat Edilmesi Gereken İçerikler

Her gün bir sürü makyaj malzemesinin içinde ne olduğunu bilip bilmeden yüzümüzde saatlerce kalmasına müsaade ediyoruz. Güzel bir görünüme ulaşıyoruz fakat diğer yandan farkında olmadan cildimizi olumsuz etkileri olabilecek maddelere maruz bırakıyoruz.

Şampuandan losyonlara; serum, makyaj ve parfümlerine kadar kullandığınız tüm bakım ürünlerinin içeriğini dikkat etmeli ve aşağıdaki maddelerin kullandığınız ürünlerde bulunmamasını göz önünde bulundurmalısınız.

Paraben

Parabenler, bakteri, maya ve küf oluşumunu engellemek amacıyla nemlendiriciler, saç ürünleri ve kozmetiklerde yaygın olarak kullanılan bir tür koruyucu maddedir.

Fakat parabenin kansere neden olduğunu ileri süren pek çok araştırma bulunmakta. Avrupa Birliği 2012 senesinde bakım ürünlerinde paraben kullanımını yasakladı, ancak Amerika’da henüz bu maddeye ilişkin bir adım atılmadı.

Phthalates

Phthalate birçok kozmetik ürününde bulunan çok yüksek derecede zararlı bir kimyasaldır. Phthalate, plastiklerin daha çok esneklik kazanması için, kozmetik ürünlerinde ise kokuların daha kalıcı hale getirmek amacıyla kullanılmaktadır. 

Yapılan araştırmalara gösteriyor ki phthalate akciğerlere, böbreklere, karaciğere ve gelişmekte olan ceninin testislerinin oluşumunda olumsuz etkilere sahiptir.

Hamile bayanların farkında olmadan kullanmış oldukları deodorant, parfüm, kozmetik ürünleri, oda spreyleri, temizlik malzemeleri ve bakım ürünlerinde kullanılan phthalate; anne karnında gelişmekte olan erkek çocukları açısından da oldukça zararlı.

Formaldehyde

Formaldehyde maskara, oje, temizleyici ve daha bir çok üründe fazlasıyla bulunan koruyucudan biri. Bakteri üremesini engellemek amacıyla katılan bu koruyucu Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) tarafından kanserojen olarak kabul ediliyor.

Ayrıca, birçok alerjik reaksiyona yol açan ve hatta bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen tahriş edici bir maddedir.

Sentetik renkler

Genelde şampuanlara renk vermesi amacıyla kullanılan sentetik renkler petrol ve katran kaynaklarının reaksiyona girmesiyle elde ediliyor. Sentetik renklerin çoğu kanserojen olarak bildiriliyor.



Kimyasal güneş koruyucular

UV-ışını emici kimyasal oksibenzon cilt alerjisine yol açabilen oldukça emici bir maddedir. Benzofonon, PABA, avobenzon, homosalat ve etoksisinat gibi diğer sentetik kimyasal güneş koruyucu maddeler, vücutta hücresel zarara ve kansere sebep olabiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal