Kosova'nın Savunma Alımlarında Türkiye'nin Rolü

Kosova, silah alımlarında Türk üreticilere yöneliyor. Savunma Bakanı Maqedonci, iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

25.10.2024-22:00 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-22:00) Kosova'nın Savunma Alımlarında Türkiye'nin Rolü

Kosova'nın Savunma Sanayisinde Türk İşbirliği

Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci, ülkesinin silah alımlarında en sık başvurduğu adreslerin Türk silah sistemi üreticileri olduğunu açıkladı.

SAHA EXPO'daki Görüşmeler

Bakan Maqedonci, İstanbul'da gerçekleştirilen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı kapsamında, Türkiye'deki Savunma Sanayii Başkanlığı yetkilileri ve firma temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantılarda, savunma sanayi ve hava savunma sistemleri alanındaki yenilikler hakkında bilgi aldı.

Türk Üreticilerle Gelecek İlişkileri

Bakan, Türkiye'nin silah sistemleri üreticilerinin Kosova'nın silah alımlarındaki rolünün sürekli artacağını belirtti. İki ülkenin, savunma, güvenlik ve istikrar konularında stratejik ortaklık ilişkisi sürdürdüğünün altını çizdi.

Kosova Güvenlik Gücü'nün Gelişimi

Kosova Güvenlik Gücü (FSK), 2009 yılında sivil savunma operasyonlarını ve kriz yönetim operasyonlarını yürütmek amacıyla kurulmuştu. 2018 yılında yapılan yasal değişikliklerle bu güç, silahlı kuvvetlere dönüştürülme sürecine girdi. Bu süreçte Türk askeri, FSK'nin gelişimine önemli katkılarda bulunuyor.

NATO ve Türk Askeri

1999 yılından bu yana, NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk askeri, Kosova'nın askeri envanterinde birçok Türk ürünü bulunmasının yanı sıra, FSK'nın silahlı kuvvetlere dönüşüm sürecine de destek vermekte.

Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci, İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma...

Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci, İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı yetkilileri ve firmaların temsilcileriyle görüşmeler yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal