Kosova Başbakanı Kurti'den KFOR Komutanı Ulutaş'a Teşekkür Ziyareti

Kurti, KFOR Komutanı Ulutaş ile görüşerek işbirliği ve güvenlik meselelerini değerlendirdi.

08.10.2024-22:30 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-22:30) Kosova Başbakanı Kurti'den KFOR Komutanı Ulutaş'a Teşekkür Ziyareti

Kosova Başbakanı Kurti, KFOR Komutanı ile Önemli Bir Görüşme Gerçekleştirdi

Kosova'nın Başbakanı Albin Kurti, NATO'nun Kosova Barış Gücü (KFOR) Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ile bir araya geldi. Görüşmede, iki taraf arasında işbirliğinin derinleştirilmesi hedeflendi.

Görüşme İçeriği

Kurti, Ulutaş ile yaptığı yazılı açıklamada, Kosova'nın güvenliği ve kurumları arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı. KFOR'un barış ve güvenliği sağlamadaki rolünü değerlendirerek, Ulutaş'a bu konudaki katkı ve hizmetleri için teşekkür etti.

Hukukun Üstünlüğü ve Güvenlik Vurgusu

Bunun yanı sıra, Başbakan Kurti, hukukun üstünlüğü ve tüm vatandaşlar için güvenli bir ortam sağlanmasının kritik olduğunu belirtti.

Devir Teslim Töreni

KFOR, Türkiye'nin 10 Ekim 2023'te devraldığı komutayı, 11 Ekim'de gerçekleştireceği bir törenle devredecek. Priştine'deki KFOR ana karargahında yapılacak olan tören ile KFOR'un komutanlık görevi, Türk Tümgeneral Özkan Ulutaş'tan İtalyan Tümgeneral Enrico Barduani'ye geçecek.

Kosova Başbakanı Albin Kurti (sağda), NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) Komutanı Tümgeneral...

Kosova Başbakanı Albin Kurti (sağda), NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş (solda) ile bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal