Yeni bir iş kurmak isteyen ya da iş sahibi olup KOSGEB'ten yararlanmak isteyen vatandaşlar Uygulamalı Girişimcilik Sertifikasını almak zorundadır. Peki, Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası nasıl alınır? Sertifika almak için şartlar nelerdir? Detaylı bilgi haberimizde..
Uygulamalı girişimcilik sertifikası, yeni iş kurmak isteyen ya da iş sahibi olup KOSGEB'ten yararlanmak isteyenlerin almak zorunda olduğu girişimcilik belgesidir. Bu belge e-devlet üzerinden kayıt yapılıp online olarak görülen derslerle alınabilmektedir. Girişimcilik belgesi 2 tür verilmektedir. Biri Geleneksel girişimcilik belgesi diğeri ise İleri girişimcilik eğitimleridir. Her ders ortalama 5 saatte tamamlanır. Bu dersleri tamamladıktan sonra belge sahibi olunabilir. Kişi eğitimleri tamamladıktan sonra sertifikayı almadan programdan faydalanamaz. İki eğitimi alanlara da program kapsamında 65.000'e kadar hibe verilmektedir.
Sertifikayı almak isteyenler e-devlete şifreleri ile girmeleri yeterlidir. E-devlete girdikten sonra hangi eğitime katılım sağlanmak isteniyorsa ''eğitime başla'' butonuna basarak başlanabilir. Eğitim bittikten sonra e-devlete sertifika yüklenmiş olacaktır. Sertifikayı almak içi ise şunlar yapılabilir; KOSGEB e-Akademi internet sayfasına gidilip, açılan sayfada sağ üst bölümde yer alan “Giriş Yap” kısmına basılmalıdır. E-devlet ile giriş kısmına bastıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifreyle giriş yapılır. Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfa aşağıya kaydırarak iki eğitimden birini seçerek ''Eğitime Başla'' seçeneğini seçebilirsiniz. Sertifikayı çıktı alabilmek için e-devlet şifresi ile resmi sayfası e-hizmetler bölümüne girdikten sonra aldığınız eğitimi seçerek alabilirsiniz.
Kendi işii kuracak olan veya var olan işini geliştirmek isteyenlerin daha başarılı olması ve işlerini daha iyi yapabilmesi adına Girişimcilik belgesi verilir. KOSGEB tarafında verilen bu destek için girişimcilik belgesi olması şarttır. Bu destekten yararlananların daha mantıklı şekilde verilen desteği değerlendirmesi için bu eğitimler verilir.
Eğitimler uzaktan eğitim olarak düzenlenmektedir. İstenilen heryerden online şekilde alınan bu eğitimler sonrası sertifikanıza e-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bilgi ve iletişim sektörü, finans ve sigorta sektörleri, mesleki, bilimsel ve teknik sektörler, idari ve destek hizmet sektörleri, su temini; kanalizasyon, atık yönetimi ve iyileştirme sektörleri, İnşaat sektörü, toptan perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarım sektörleri, konaklama ve yiyecek hizmetleri içeren sektörler, Madencilik ve taş ocağı sektörü, imalat sektörü, elektrik, buhar, gaz ve iklimlendirme üretimleri ve dağıtımı sektörü, kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor faaliyetleri içeren sektörler
Var olan işini büyütmek isteyenler, yeni bir iş kurmak isteyenler, yurt içi ve yurt dışında kendini ispatlamak isteyen girişimciler