Korona İlk Belirtiler

Korona ilk belirtiler nelerdir? Belirtiler ne zaman ortaya çıkar? Kuluçka süresi kaç gündür? Salgın ile alakalı bilinmesi gereken tüm detayları sizin için bir araya getirdik. Bu detayları dikkate alarak salgın sürecinde daha bilinçli bir şekilde tedbirlerinizi alma imkanını da elde edebilirsiniz. İşte detaylar…

09.06.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:05) Korona İlk Belirtiler

Korona Belirtileri Nelerdir?

Korona ilk belirtiler nelerdir sorusunun yanıtı temelde şu unsurlar üzerinden verilmektedir;

  • Virüsün en temel belirtilerinden biri olarak karşımıza ateş çıkıyor. İlk günlerde olmasa dahi kuluçka aşamasının tamamlanmasının sonrasında dinmek bilmeyen bir ateş karşınıza çıkacaktır.
  • Diğer rahatsızlıklarda da dönemsel olarak ateş meydana gelebilir. Fakat Covid 19 virüsünde ateş seviyesinin düşmediği ve sürekli olarak tekrarladığı da dile getirilmelidir.
  • Kuru öksürük, tat ve koku kaybı da son günlerde yaygın görülmeye başlamıştır.
  • Kas ağrılar ve gözlerde kızarıklık/yaşarma da akla gelen ilk belirtiler arasında yer alıyor!

Bu hususlara bakıldığı zaman virüsün temel genotipinin açıklanması ile alakalı verimliliğin ne derece üst seviyede olduğu bir kere daha fark ediliyor. tespit ve tedavi aşamasında kişilerin ülkemizde yer alan sistem sayesinde bulaşma riski en aza düşürülerek konusunda uzman bir ekip ile süreci tamamlayacağı dile getirilmiştir.

Korona Nasıl Bulaşır?

Korona ilk belirtiler 14 gün içerisinde kendini gösterir. Uzmanlar virüsün kuluçka süresini 14 gün içerisinde tamamlandığını dile getirmektedir. Korona virüs ile mücadele ederken kişilerin işini en net zorlaştıran unsur ise kesinlikle taşıyıcı isimlerdir. Bazı kişiler virüs kapmasına rağmen herhangi bir belirti sergilemiyor.

Bu süreç içerisinde önlemlere dikkat etmeden yaşama devam eden kişilerin çevresindeki kişileri riske attığı ve bulaşmanın da asıl olarak bu kişiler üzerinden devam ettiği tahmin ediliyor. Tam da bu sebeple sokağa çıkan her kişinin kendinde virüs varmış ve farklı kişilere bulaştırma tehlikesi taşıyormuş gibi koruma önlemleri alması gerekiyor. Hem sosyal mesafe hem de maske kullanımının bu alanda en net şekilde ele alınması gereken önlemlerden olduğu görülmektedir. Solunum yolu hastalığı olduğu için ağızdan ya da burundan alınan havanın direkt olarak sizi hasta edebileceği de eklenmelidir.

Tedavi Süreci Nasıl İşliyor?

Kişilerin belirti sergilemesi durumunda anında Sabim ile iletişime geçmesi ya da direkt olarak 112yi araması yeterli olacaktır. Bu şekilde sizin belirttiğiniz adrese salgın için özel olarak eğitim almış olan bir sağlık ekibi gönderilecektir. Bu sağlık ekibi size gerekli olan müdahaleyi eksiksiz bir biçimde tamamlayacaktır.

Hastalıktan şüphe eden kişilerin herhangi bir şekilde kendi aracı ya da toplu taşıma araçları ile hastaneye gitmemesi tavsiye ediliyor. Uzman ekipleri aramak bu alanda daha verimli ve doğru bir tercih olacaktır. Tedavi ve teşhis sürecinde ülkemizde net bir standardizasyon yapılmıştır. Her ilde aynı seviyede bir tedavi kalitesi benimsenmiştir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal