Koro şefliği eğitimi çeşitli ülkelerden gelen katılımcılar ile Türkiye’de tamamlandı

Koro şefliği eğitimi için dünyanın farklı yerlerinden getirilen eğitmenler Türkiye’de buluştu. Müzik eğitimi almak isteyenler için büyük fırsat olan eğitim detay hakkında Devlet Çoksesli Korosu Şefi Burak Onur Erdem, merak edilenleri cevapladı.

24.01.2024-12:55 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-12:55) Koro şefliği eğitimi çeşitli ülkelerden gelen katılımcılar ile Türkiye’de tamamlandı

Türkiye koro şefliği için Avrupa’da parmakla gösterilen ülke konumunda. Bu kapsam müzik severler için eğitim programı düzenleyen yetkililer, Devlet Çok sesli korosu 5 farklı ülkeden koro şeflerini eğitim için bir araya getiriyor. Şef Onur Erdem, Avrupa Koro Federasyonu; Türkiye'yi koro şefliği eğitiminde parmakla göstererek, "Devlet Çoksesli Korosunun şeflik eğitimi vermesi çok önemli. Kıymetli bir iş yapıyorlar. Zaten Türkiye'deki koroların da liderliğini yapıyorlar. Koro şefliği masterclassını 8 yıldır başarılı bir şekilde yürütüyorlar." diyen Masterclass konuk eğitimcilerinden İsveçli şef Gary Graden, Türkiye’de olmaktan oldukça memnun gözüküyor” dedi. 

Devlet çoksesli korosu eğitimlere devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu, 8 yıldır düzenlenen Walter Strauss Masterclass'ında Avrupa'dan gelen koro şefleri, şef adayları ve müzik öğretmenlerini, teorik ve pratik eğitimler vererek ağırlıyor. Uluslararası Walter Strauss Masterclass'ına bu yıl İsveçli şef Gary Graden katılıyor. Devlet Çoksesli Korosu'nun merhum şefi Walter Strauss'a adanan masterclass, internet üzerinden yapılan başvurular değerlendirilerek eğitime kabul edilen şefleri bir araya getirdi. 

Devlet Çoksesli Korosu Şefi Burak Onur Erdem, bu hafta korolar camiasına açıldıkları bir hafta olduğunu, geçen pazar günü 33 koronun, 2 bin kişiyle CSO Ada Ankara'da sahne aldığını ve Cumhuriyet'in 100. yılını tekrar kutladıklarını ifade etti.

Erdem, konserin ardından kendileri için çok önemli olan Walter Strauss Masterclassı'nda bu hafta yerli ve yabancı koro şeflerini ağırlamaya başladıklarını söyledi.Koro şefleri için düzenlenen bu eğitimin dünyada artık tanındığını belirten Erdem, "Walter Strauss Masterclass'ı Avrupa Koro Federasyonunun tavsiye ettiği dört ustalık sınıfından biri oldu." dedi.

Eğitimlere yoğun katılım

Şef Erdem, Avrupa’dan yoğun başvuru aldıklarını koro şeflerinin bir profesyonel koro ile çalışmasının önemli olduğunu belirtti. Bu sene ayrıca Türkiye’den 6 müzik öğretmenine masterclass eğitimi verdiklerini dile getirdi. 

Erdem katılımcıları büyük bir titizlikle Almanya, Letonya, Rusya ve Ukrayna'dan davet ettiklerini söyledi. Burak Onur Erdem, eğitim vermek için ise her yıl dünyada bilinen, duayen şefleri davet etmeye çalıştıklarını, bu yıl ABD asıllı İsveçli şefi Gary Graden'i davet etmelerinin, usta bir öğretici ve alanında ünlü olmasından kaynaklandığını sözlerine ekledi. Masterclassta eğitim vermek için Türkiye'ye gelen İsveçli konuk şef Gary Graden, 7 yıl önce İstanbul'u ziyaret ettiğini ancak Devlet Çoksesli Korosu ile ilk kez çalışma fırsatı bulduğunu, pek çok kez duyduğu bu koroyla çalışmaktan onur duyduğunu dile getirdi. 

YORUM YAZ..
Modal