Dışarıda yediğimiz körü soslu yemekleri çok severiz. Yemeklere eşsiz bir tat katan köri sosunu evde kendiniz de yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar...
Gerekli malzemeler;
• 2 adet soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 tane kırmızıbiber
• 1 demet kişniş
• Zeytinyağı
Yapılışı;
Köri sosu özellikle tavuk yemeklerine çok yakışır. Dışarıda yediğimiz tavuklu makarnalarda ve tavukl sotelerin çoğunda köri sosu bulunmaktadır. Vereceğimiz adımları bir bir uygularsanız hem farklı hem de bir o kadar lezzetli köri sosu hazırlayabilirsiniz. İşte adımlar...
1. adım: Sarımsak ve soğanları soyup, doğrayın. Ardından kırmızı biberleri ve kişnişi ince ince doğrayın.
2. adım: Doğradığınız malzemeleri harlı ateşte zeytinyağı ile 20 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin.
3. adım: Tabağın zeminine 1 çay kaşığı kişniş, 2 çay kaşığı zerdeçal ve pişirdiğiniz sostan koyun. Üzerine dövülmüş badem ekleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.