Kore'ler karıştı: Kuzey’den Güney’e seyir füzesi

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Sarı Deniz yönüne seyir füzeleri fırlattığını açıkladı. İncelenen verilere göre, Kuzey Kore'nin bugün gerçekleştirdiği füze denemeleri, Güney Kore ve uluslararası toplumda endişe yarattı.

30.01.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 30.01.2024-10:46) Kore'ler karıştı: Kuzey’den Güney’e seyir füzesi

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin yerel saatle 07.00'de Sarı Deniz yönüne seyir füzeleri fırlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada, füze denemelerine ilişkin detaylar, füzelerin sayısı, menzili, yörünge ve ulaştığı irtifaya dair spesifik bilgiler verilmezken, Güney Kore'nin teyakkuz halinde olduğu ve ABD ile yakın işbirliği içinde Kuzey Kore'nin provokasyonlarını izlediği belirtilerek,"Ordumuz, Kuzey Kore'nin provokasyonlarını izlemek için ABD ile yakın işbirliği içinde" ifadelerinde bulunuldu.

Üçüncü seyir füzesi denemesi

Kuzey Kore'nin Sarı Deniz yönüne gerçekleştirdiği seyir füzesi denemesi, Yonhap haber ajansı tarafından üçüncü seyir füzesi denemesi olarak rapor edildi. Bu olay, Kuzey Kore'nin son dönemde gerçekleştirdiği füze denemeleri arasında yer alıyor. 19 Ocak tarihli bir Kuzey Kore haber ajansı raporuna göre, ülke, ocak ayında "Haeil-5-23" adlı sualtı nükleer silah sistemini geliştirme aşamasında bir test gerçekleştirmişti.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal